Skip to content

Un timbru care ilustreaza Jocurile Olimpice de la Paris 2024 a fost prezentat colectionarilor. Va avea un tiraj de  800.000 exemplare.

Dupa afis, Comitetul Olimpic francez a dezvaluit un alt element esential al Jocurilor Olimpice: timbrul official al JO 2024, care este foarte cautat de colectionari.

Prezentarea acestui timbru s-a facut ieri, 26 martie, la Muzeul Postei din Paris. Inspirandu-se din identitatea vizuala a Jocurilor Olimpice de la Paris, timbrul evidentiaza locuri emblematice precum Turnul Eiffel si raul Sena, in el fiind prezentate elemente sportive precum piste de atletism si mingi de sarituri.Timbrul are finisaje de exceptie cu imprimare la cald si este o succesiune de blocuri grafice cu un aspect neo-art-deco.

Emis in 800.000 de exemplare, timbrul Jocurilor Paris 2024, in format 31 x 52, are pretul de 1,96 euro. Acesta va fi vandut in avanpremiera vineri 29 martie si sambata 30 martie, apoi de marti 2 aprilie pana joi 4 aprilie, la boutique Carré d’Encre, in arondismentul 9 din Paris.

Vanzarea va fi apoi extinsa din 5 aprilie la anumite oficii postale, la Muzeul La Poste si pe site-ul laposte.fr.

In 2017, La Poste a emis deja un timbru oficial pentru candidatura Parisului la Jocurile din 2024. Acesta includea semnatura comitetului de candidatura, „Come and share”, logo-ul sau si un vizual al Grand Palais

Grupul La Poste a emis primul sau timbru olimpic oficial in 1924, cand Parisul a gazduit cea de-a opta editie a Jocurilor Olimpice de vara.

Evenimentele olimpice ulterioare din Franta, cum ar fi Jocurile Olimpice de iarna de la Grenoble din 1968 si Jocurile Olimpice de iarna de la Albertville din 1992, au fost marcate, de asemenea, de timbre olimpice emise de La Poste Group.

Citește în continuare