Skip to content

Unde putem viziona filme romanesti gratis in perioada in care stam in casa

Una dintre platformele online de cinema romanesc accesibila 24/24, in regim gratuit, in live streaming este Cinepub.ro. Aceasta este o platforma de distributie in regim legal a operelor cineastilor independenti sau ale celor care fac parte din patrimoniul national si international, fondata in 2015 de Lucian Georgescu (fondatorul GAV – companie de management cultural, productie de publicitate si filme si membru al Uniunii Cineastilor din Romania).

Cinepub este o arhiva vie de film, una dintre cele mai ample in online la nivel mondial, care are o premiera saptamanala, joi seara

Iubitorii si creatorii filmului romanesc, dar si cei care sunt mai putin familiarizati cu productiile romanesti selectate in festivalurile de film, au ocazia sa acceseze singurul canal online gratuit de cinema romanesc.

Acesta nu reprezinta doar un canal de distributie, ci si o rampa de lansare pentru multi regizori aflati la inceput de drum ale caror filme sunt extreme de interesante, dar care nu au resursele necesare sau expertiza de a se promova singuri.

Se pot vedea filme romanesti regizate de Mircea Daneliuc, Radu Jude, Stere Gulea, Adrian Sitaru, Andrei Gruzsniczki, Tudor Giurgiu, Dan Chisu sau Cristi Puiu, dar si filme straine, in sectiunea International

Pe langa filme de scurtmetraj si lungmetraj pot fi vazute filme de animatie, experimentale (sectiune realizata in parteneriat cu Festivalul International de Film Experimental Bucuresti) si documentare. In incercarea de a conecta cat mai mult publicul online cu filmele disponibile pe platforma si de a starni o oarecare curiozitate in ceea ce le priveste, sunt incluse, pe langa traditionalele trailere, si video-uri de making of, scene din filme, scene care au cazut la montaj, interviuri si materiale primite de la producatori.

Cinepub doreste sa atraga cat mai multe productii independente, pentru multe dintre acestea platforma fiind poate aproape singura modalitate de promovare a filmului, in caz ca acesta nu a fost selectat la vreun festival

Intentia este sa creasca cat mai mult in viitor si sa isi pastreze pozitionarea pe piata, aceea principalul canale de distributie de film online. Are ca principal partener Google, astfel ca acest lucru il ajuta in promovare.

Citește în continuare