Skip to content

Unde si de ce sa jucati squash in Bucuresti

Squash – un sport inceput pe strazile Parisului, cu numerosi fani astazi

Squash-ul este un sport mai putin cunoscut in Romania, dar din ce in ce mai popular. Asemanator tenisului (dar cu reguli diferite), considerat unul dintre cele mai sanatoase antrenamente fizice si usor de practicat tot timpul anului, Squashul isi are originile in Parisul anilor 1500, atunci cand copiii se jucau lovind mingea de un perete, facand astfel un mix intre fotbal si tenis. 

Mai tarziu, squashul avea sa devina “un antrenament fizic oficial”, fiind propus chiar si pentru sporturile incluse la Jocurile Olimpice.

Antrenamentul Squash – reguli clare, accent pe accesorii si echipament si neaparat o sesiune de stretching inainte

Squashul poate fi un antrenament solicitant, nefiind indicat persoanelor varstnice sau celor cu probleme cardiace. Indiferent de nivelul la care va aflati, inainte de orice sedinta de squash este necesar sa va incalziti si sa faceti cateva miscari de stretching. 

Regulile in privinta acestui sport sunt clare: doi jucatori, doua rachete, un teren format din patru pereti, cel din fata cu o linie de out la inaltimea de 4.57 m, doua jumatati in partea posterioara, se serveste dintr-o jumatate, iar mingea ar trebui sa ajunga in jumatatea posterioara. Bineinteles, mai multe despre modalitatea de joc veti intelege jucand efectiv si apeland la un instructor sau la un prieten care a mai jucat inainte squash. 

Un aspect important in cadrul acestui sport este echipamentul si accesoriile sportive alese. De exemplu, rachetele sunt mai mici si mai usoare decat la tenis, insa o racheta prea usoara va solicita prea mult incheietura mainii. Tipul de minge trebuie ales in functie de nivelul jucatorului: mingii galbene pentru avansati, minge rosie sau albastra pentru incepatori. Galbenul indica faptul ca mingea este mai putin mobila (deci solicita mai mult jucatorul), in vreme ce mingile albastre sau rosii sunt mai elastice (deci vor da timp jucatorului sa ajunga la ea si sa gandeasca urmatoarea miscare). 

Cum tenisul va solicita foarte mult articulatiile, achizitionati-va pantofi de sport care sa sustina bine glezna sau pantofi speciali pentru squash. Pentru ca riscul de impact este destul de mare, importanti sunt si ochelarii de protectie. 

Squash – antrenamentul cardio care va scapa de kilogramele in plus, va tonifiaza corpul si dezvolta coordonarea, mobilitatea si agilitatea 

Un exercitiu fizic destul de intens, squashul este oricand o alternativa binevenita la antrenamentele cardio clasice. Va solicita fiecare grupa de muschi, va ajuta sa slabiti arzand in jur de 600 calorii in doar 30 de minute si va modeleaza frumos corpul. In plus, cum miscarile necesita capacitate de organizare, de anticipare, de gasire de solutii rapide, squashul este privit de multi si ca un antrenament pentru minte: ne imbunatateste capacitatea de a ne coordona, de a fi mai mobili, de a lua decizii, de a actiona mai bine, atat pe teren, cat si in afara lui. 

Unde sa joci Squash in Bucuresti – 5 optiuni pe care sa le incerci cu prietenii tai 

La inceput, marea problema intr-ale squashului erau preturile foarte ridicate. In timp, odata cu aparitia mai multor locuri in care puteti practica acest sport si preturile pe ora sau abonamentele au devenit ceva mai accesibile. Iata mai jos ce optiuni aveti, unde puteti juca Squash in Bucuresti. 

Squash4 all

Adresa: Calea Vitan nr. 389, Bucuresti
Website: http://www.squash4all.ro/

Acest club de squash din Bucuresti include 4 terenuri profesioniste, avand si un  instructor cu experienta, asa ca aici puteti juca squash in voie fie ca sunteti la inceput sau fie ca sunteti avansati. In plus, in ultima sambata a fiecarei luni aici are loc Cupa Suash4all, clubul organizand si Campionatul Squash4all, dar si o liga exclusiv pentru fete. 

Pretul inchirierii terenului pentru o ora, de la 10:00 la 16:00, luni-vineri este de 45 lei. Pentru o ora, de la 16:00 la 24:00, tot de luni pana vineri este de 65 lei, acelasi pret pe care trebuie sa il platiti daca jucati squash sambata si duminica. Bineinteles, abonamentele sunt mai avantajoase, in functie de preferinte si de cat de des alegeti sa jucati squash. Echipamentul (doua rachete si minge) este oferit de catre club. 

Activ Squash 

Adresa: Splaiul Independentei nr.319, Sector 6, in incinta Sema Parc
Website: http://activ-squash.ro 

La Activ Squash puteti opta atat pentru antrenamentele de squash, competitiile organizate numai intre clientii clubului, cat si pentru cursuri de alte tip, cum ar fi cele de foosball, cursuri squash pentru copii sau sesiunile de autoaparare. Acestea nu sunt permanente, asa ca trebuie sa urmariti site-ul oficial al clubului pentru a fi la curent cu noutatile. 

Preturile sunt pe teren, pe ora, in functie de cand alegeti sa jucati squash, in timpul saptamanii sau weekend: Happy Hour: luni-vineri, intre 12:00-15:00 – 29 de lei, luni-vineri, intre 08:00-17:00 – 45 lei, luni-vineri, intre 17:00-23:00 – 65 lei, sambata-duminica, intre 08:00-23:00 – 65 lei pe ora. 

Aerosquash Baneasa

Adresa: Sos. Bucuresti-Ploiesti, km 8, Sectoe 1, in spatele magazinului IKEA din Complexul Comercial Baneasa 
Website: https://www.aerosquash.ro/

Cu 5 terenuri de squash omologate international, 1 teren badminton si o sauna, Aerosquash Baneasa este o optiune demna de luat in seama atunci cand vreti sa faceti sport. 

Preturile sunt si ele diferite in functie de ore si zi, dupa cum urmeaza: 1 ora luni-vineri, 08:00-16:00 – 50 lei, 1 ora luni-vineri, 17:00-23:00 – 65 lei, 1 ora sambata-duminica 08:00-23:00. Bineinteles, si acest club are diverse abonamente dintre care puteti opta. 

Infinity Sport Arena 

Adresa: Strada Balta Albina nr. 7, sector 3, Bucuresti, la 300 de metri de statia de metrou Pallady
Website:http://infinitysport.ro/

Infinity Sport Arena are 5 terenuri de squash, sala de fitness, restaurant, un magazin sportiv si o zona de relaxare pentru copii. Pe langa aceasta oferta variata, cei de la Infinity Sport Arena organizeaza periodic si campionate, in 2016 clubul fiind gazda Campionatului European de Squash pe Echipe. 

Preturile difera in functie de cand vreti sa jucati squash, sunt disponibile si abonamente, chiar cumulate cu sesiunile de fitness. Pretul pentru o ora, luni-vineri, 08:00-18:00 este de 30 lei, luni-vineri, 18:00-22:00 este de 50 lei, iar pentru sambata si duminica, intre 10:00-19:00 pretul este de 50 lei. 

Pescariu Sports&Spa

Adresa: Strada Glodeni nr.3, sector 3, Bucuresti
Website: https://pescariusports.ro

Doua terenuri de squash, posibilitatea ca incepatorii si copiii sa se antreneze cu instructori profesionisti, turnee, competitii si evenimente corporate – asta va asteapta la Pescariu Sports&Spa in materie de squash. 

Accesul la squash se face pe baza de abonament: All inclusive, Full time, 6 luni – Squash + tenis + fotbal + clase copii + Aqua + Personal Trainer – 1200 euro sau All inclusive 12 luni – Squash + Tenis + Fotbal + Clase Copii + Aqua + Personal Trainer Full Time – 2000 de euro. 

Citește în continuare