Skip to content

Unteatru transforma povesti personale in performance-uri sustinute la ferestrele cladirilor din capitala

Peretii fiecarei case ascund de ochii privitorului mii de povesti carora le-au fost martori de-a lungul vietii. La cea de-a doua editie a proiectului Harta Colectionarului de amintiri, cladirile bucurestene dezvaluie spectatorilor cateva dintre cele mai personale amintiri impartasite de locuitorii orasului.

 In noiembrie puteti vedea un spectacol creat de artistii unteatru, compus din 10 performance-uri  pe care spectatorii si trecatorii le vor putea urmari gratuit din strada, in tot atatea locuri din capitala. Toate momentele artistice sunt construite pe baza unor experiente reale, si vor compune un traseu pe care iubitorii de teatru vor avea trei ocazii sa-l parcurga, pe 11 si 12 noiembrie.

Daca in 2021, in prima etapa a proiectului, artistii unteatru au reimaginat 30 de intamplari petrecute pe strazile capitalei, transformandu-le in fragmente audio, video si ilustratii digitale, disponibile si astazi pe hartacolectionarului.unteatru.ro, Episodul Ferestre propune o abordare inversa si aduce povestile digitale in strada.

De aici, bucurestenii vor urmari felii de viata, interpretate de actori profesionisti la ferestrele si balcoanele caselor si blocurilor. Cladirile din Sfintii Apostoli nr. 44, Popa Tatu nr. 68, Transilvaniei nr. 11 si Calea Grivitei nr. 77 se numara printre spatiile propuse ca loc de intalnire. Un eveniment special va avea loc pe Arcul de Triumf – sansa bucurestenilor de a explora de la inaltime povestile din Cartierul Aviatorilor.

Pentru a oferi spectatorilor ocazia sa descopere toate cele 10 povesti, organizatorii proiectului vor construi un intreg traseu, compus din 10 spatii, cu performance-uri sustinute simultan, conform urmatorului orar – vineri, 11 noiembrie, de la ora 19:00, iar sambata, 12 noiembrie, de la orele 13:00 si 16:00.

Intamplarile care stau la baza spectacolului sustinut in Bucuresti pe 11 si 12 noiembrie au fost propuse de locuitori ai orasului, in urma unui apel de inscrieri lansat de unteatru in luna octombrie. Cateva dintre acestea au fost deja ilustrate de scenograful Vladimir Turturica si pot fi citite pe site-ul proiectului: hartacolectionarului.unteatru.ro

Citește în continuare