Skip to content

“Until the lions” spectacolul lui Akram Khan e gratuit online pana pe 10 septembrie. Khan danseaza in show alaturi de un grup mic de balerini.

Una dintre cele mai recente creatii ale coregrafului Akram Khan, „Until the Lions”, poate fi vazuta gratuit online pe youtube pana pe 10 septembrie.

Inspirat de The Mahabharata, spectacolul lui Akram Khan “Until the lions” spune o poveste despre razbunare, tradare si libertate, este un spectacol care a avut premeira in 2016 si, inainte de pandemie, a avut timp sa faca un mic turneu mondial.

Spectacolul, ca toate creatiile lui Akram Khan, are legatura cu o poveste personala: cand era student, tanar dansator, Khan a mers la auditiile pentru acest text care urma sa fie montat de legendarul regizor de teatru Peter Brooke.

N-avea nici cea mai mica pregatire de actor, a concurat la casting cu tineri care aveau studii de profil, dar Khan a obtinut rolul. Astazi, coregraful – care e faimos international pentru creatiile sale spectaculoae, crede ca a fost ales pentru ca era “curat” si putea fi foarte bine modelat. Avea foarte multa incredere  in corporalitatea lui, dar pentru ca era entuziasmul tineretii si dorinta de a face cat mai multe, nu stia ca nu stie actorie la nivelul la care era nevoie pentru spectacol, iar munca a fost extrem de intense.

„Until the lions” este si un omagiu pentru munca lui Peter Brooke, regizorul care a dus minimalismul in teatru la nivel de arta.

Daca nu ati vazut niciodata o lucrare de Akram Khan, sau nu l-ati vazut dansand vreodata, va rugam s va acordati o ora sa vedeti aceasta reprezentatie. Este unul dintre acei dansatori si coregrafi care transforma miscarea in energie si lumina, si care creeaza prin miscare povesti foarte emotinante si foarte accesibile publicului.

Khan vine dupa o montare minunata cu „Giselle” alaturi de English Ballet, unde a putut reinterpreta miscarile clasice in stilul sau care implica si pregatirea in baletul indian numit Kathak.

Inainte de pandemie terminase lucrul pentru spectacolul „Creatura”, tot cu English Ballet, si in luna aprilie spectacolul urma sa aiba premiera, insa toate reprezentatile au fost mutate pentru 2021.

Citește în continuare