Skip to content

(foto) Valentino lanseaza noua colectie cu descrieri de la mari scriitori ai momentului. Elif Shafak, Donna Tartt si Lisa Taddeo printre autorii care fac „recenzii” pentru haine.

Brandul italian de lux Valentino si-a prezentat cea mai recenta colectie de haine intr-o maniera inedita: fiecare piesa vestimentara a fost descrisa de un scriitor. Colectia se numeste Valentino Collezione Milano Writers Campaign si cuprinde texte de la scriitorii Donna Tartt, Elif Shafak, Janet Mock, Lisa Taddeo, Matthew Lopez, Ocean Young, Yrsa Daley-Ward, Fatima Farheen Mirza si Raven Leilani.

Fiecare scriitor prezent in campanie a trimis un gand celor dragi sub forma unei scrisori de dragoste, care a devenit apoi parte din campanie. Mai mult, brandul italian vrea sa extinda campania si in zona de fotografie, muzica si film. 

Campania este semnata de creative director-ul Valentino, Pierpaolo Piccioli, un suporter al culturii si literaturii, si a oferit libertate totala scriitorilor, care si-au ales genul literar si forma de scriere a textelor – de la notitede dragoste la o singura fraza, fiind astfel o punte de legatura si intre legendara casa de moda si scriitura lor.

La inceputul anului, si casa de moda Dior a adus in atentia publicului o interpretare din zona cartilor, folosindu-se de simbolistica cartilor de tarot. Noua colectie Haute Couture a fost lansata cu un scurtmetraj de 15 minute in care figurile din cartile de tarot prind viata si interactioneaza intr-o poveste cu iz mistic.

Mini-filmul a fost regizat de Matteo Garrone sub directia creativa a designerului-sef de la Dior, Maria Grazia Chiuri si este un omagiu adus fondatorului casei de moda, Christian Dior si pasiunii lui pentru astrologie, superstitii si lumea mistica.

Fiecare dintre personajele din filmul de mai jos poarta haine din colectia Haute Couture, gandite simbolic pentru a reprezenta „Magicianul”, „Marea Preoteasa”, „Dreptatea” sau „Nebunul”.

Chiuri a declarat ca „Exista o scoala care prezinta cartile de tarot ca fiind numai despre viitor insa punctul de vedere care ma fascineaza este ca te pot ajuta sa te cunosti pe tine insuti”.

Filmarile au avut loc in Castelul Sammezzano de langa Florenta iar rolul principal il are Agnese Claisse, fiica actritei Laura Morante.

Citește în continuare