Skip to content

Vampiri Vs. Zombie

Care va plac mai mult, filmele cu vampiri sau cele cu zombies? Filmele cu vampiri sunt mai cunoscute, dar in ultima vreme si cele cu zombie au castigat teren.. Ce au in comun aceste filme? Majoritatea sunt filme horror, sau comedii/parodii. De obicei cele cu cu vampiri au si ceva romance. De zombies nu se prea indragostesc femeile decat cu mici exceptii (FIDO).

Ambele mai au in comun o persoana decedata (sau mai multe) care omoara oameni :). Vampirii sunt mai cuceritori, si mai inselatori pe cand zombies sunt cinstiti pe tiparul “what you see is what you get” nu prea au cum sa te pacaleasca. Stiu ca pare un subiect neserios, dar daca ne gandim cati regizori au abordat acest gen si ce actori tari au aparut in aceste filme, parca incepi sa le privesti cu alti ochi. Vampiri actioneaza doar noaptea, pe zombie insa nu ii afecteaza lumina soarelui. Pe vampiri ii omori cu un tarus in inima, la zombies nu se stie exact. Vampirul bea doar sangele, zombie mananca tot si face mizerie mai mare. 🙂 Acum ca am vazut cateva argumente pro si contra vedem care sunt cele mai interesante filme cu vampiri si zombie, si mai ales de parte cui suntem. Zombies: Zombieland – o comedie horror in care Woody Harrelson si Jesse Eisenberg se lupta cu o armata de zombies necrutatori.

28 days later – Un horror britanic in regia lui Danny Bolye despre un virus care a transformat populatia in zombies. Au scapat doar cativa care se chinuie sa supravietuiasca.

Planet Terror – primul film din proiectul Grindhouse. Robert Rodriguez a inarmat-o pe Rose Mc Gowan cu un arma speciala si a pus zombie pe urma ei 🙂

REC – un horror spaniol care iti da cosmaruri. O echipa tv vrea sa faca un reportaj despre o zi de lucru a unui echipaj de pompieri. Cladirea in care ajung acestia ascunde niste personaje in preajma carora nu ti-ar placea sa te afli. Filmul a avut parte si de un remake american, Quarantine.

Shaun of the dead – O parodie dupa filmele cu zombies (in special dupa Dawn of the dead) in regia lui Edgar Wright. Cu Simon Pegg si Kate Ashfield.

Versus – Asiaticii au si ei zombii lor, doar ca acestia folosesc tehnici de lupta mai sofisticate precum artele martiale si lupta cu sabii. Un film japonez destul de reusit in regia lui Ryuhei Kitamura.

Resident Evil 1, 2, 3 – Milla Jovovich lupta cu bestiile iadului intr-un film inspirat dintr-un celebru joc de calculator.

Filmele lui George A. Romero: celebrul maestru al filmelor horror specializat in filme cu zombie. Toate titlurile filmelor sale cu zombies se termina in ..”dead”:) : Night of the Living Dead, Dawn of the Dead, Diary of the Dead, Day of the Dead.

I sell The dead (2009) – un film original care aduce un suflu nou si fresh in lumea mortiilor vii 🙂 ) – o comedie neagra despre un gropar care vinde cadavrele deshumate unor doctori. Cu Dominic Monaghan si Ron Perlman.

Cred ca la categoria asta ar merge si Thriller-ul lui Michael Jackson, un “clasic” muzical pe care l-a vazut toata lumea.

 

Si in partea dreapta a ringului…se afla… VAMPIRII:

From Dusk Till Dawn –Robert Rodriguez joaca in ambele tabere ba mai aduce si o gramada de actori buni (Harvey Keitel, George Clooney, Quentin Tarantino, Juliette Lewis, Salma Hayek) o comedie horror haotica dupa un scenariu de Tarantino.

Let the right one in un horror suedez despre prietenia dintre un baietel si o fetita vampir. O poveste neobisnuita si trista despre prietenie si supravietuire.

Nosferatu the Vampyre – un film “cult” in regia lui Werner Herzog cu Klaus Kinksi in rolul contelui Dracula si Isabelle Adjani in rolul lui Lucy.

Twilight saga – cele trei ecranizari ale celebrei serii TWILIGHT. Povestea de iubire intre o pamanteanca si un vampir care a emotionat mii de adolescenti.

Dracula – cea mai celebra ecranizarea a romanului lui Bram Stocker in regia lui Francis Ford Coppola. Cu Gary Oldman, Winona Ryder si Anthony Hopkins.

Thirst – daca zombiesii se lupta cu japonezii, vampirii au de partea lor Coreea, reprezentata cu succes de Park Chan Wook (Oldboy). Un film special despre un preot care se transforma in vampir in urma unui experiment medical nereusit.

Interview with the vampire – un vampir care isi povesteste viata cu lux de amanunte. Cu Tom Cruise, Brad Pitt si Christian Slater.

30 Days of Night – vampirii isi fac de cap intr-un orasel din Alaksa unde 30 de zile pe an este intuneric total. Un horror cu Josh Hartnett Ben Foster si altii.

Blood and Chocolate – filmat in Romania, alta poveste imposibila de iubirea intre un om si .. o creatura insetata de sange. Cu Olivier Martinez, Hugh Dancy, Agnes Bruckner.

Deci, care e verdictul?:) care sunt mai cool..vampirii sau zombies? Eu sunt de partea zombiesilor 🙂 Foto mash-up by Valy.

 

Citește în continuare