Skip to content

Vans si MoMA lanseaza o colectie de pantofi si haine cu cele mai cunoscute tablouri ale lui Dali, Monet si Kandinsky.

Brandul de pantofi sport Vans si Muzeul de Arta Moderna din New York (MoMA) au pregatit o colectie care va fi lansata in doua parti pe parcursul acestei toamne. Este vorba despre pantofi si haine inspirate de cei mai cunoscuti artisti moderni expusi in muzeu.

Prima parte a colectiei va fi lansata pe 30 septembrie si include lucrari sau reinterpretari ale unor tablouri create de Salvador Dali, Wassily Kandinsky si Claude Monet.

A doua parte va fi lansata in luna noiembrie si va prezenta operele lui Edvard Munch, Jackson Pollock, Lybov Popova si Faith Ringgold. Selectia este menita sa arate diversitatea artistilor regasiti in MoMA.

Pe langa pantofii colorati si decorati cu imagini din tablouri si design abstract, Vans si MoMA au pregatit si o pereche de sneakers in care faimosul model in carouri al brandului american este imbinat cu identitatea vizuala a muzeului.

Va fi lansata si o colectie speciala pentru copii care le permite celor mici sa isi personalizeze pantofii.

Colectia cu Dali, Kandinsky si Monet va include pantofi, tricouri, sepci si rucsacuri. Modelele Vans folosite pentru a incadra operele lor sunt ComfyCush Old Skool si Era.

„The Persistence of Memory” (1931), cel mai recognoscibil tablou al lui Salvador Dali, a fost ales pentru a decora modelul Old Skool Twist. Pentru designul hanoracului, au fost extrase mici elemente grafice din lucrarea artistului spaniol care descrie scurgerea timpului in viziunea suprarealista.

Din opera lui Kandinsky a fost ales „Orange 1923”, un imprimeu pe care profesorul il preda la scoala Bauhaus si care a fost folosit pentru modelul Vans Classic Slip-On, unul dintre cei mai bine vanduti din istoria Vans.

Pentru Monet, a fost ales un tablou din seria „Water Lilies” din care au fost extrase detalii care creeaza iluzia unei lucrari abstracte. Efectul pe care il are asupra sepcii si a rucsacului se potrivesc cu tendintele tie-dye regasite in moda adolescentina din acest an.

Colaborarea dintre Vans si MoMA vine dupa succesul colectiilor dedicate picturilor lui Van Gogh sau capsula inspirata din lucrarile Fridei Kahlo.

Pe langa personajele din universul Disney, Star Wars sau The Simpsons, Vans si-a facut un obicei din a lansa anual colectii dedicate marilor artisti. Este un mod de a folosi vizualuri arhicunoscute dar si de a introduce arta moderna catre un public foarte tanar.

In 2018, a aparut colaborarea cu Muzeul Van Gogh din Amsterdam. Au fost folosite patru lucrari ale maestrului olandez, printre care „Floarea soarelui” din 1880, „Almond Blossoms” din 1890, „Craniul” din 1887 si „Peisaj cu case”.

In 2019, a fost lansata colectia capsula dedicata Fridei Kahlo care a folosit cele mai cunoscute doua autoportrete ale artistei din 1940 si imprimeul cu pepene rosu din „Viva la Vida” din 1954.

Anul trecut, vans a avut o colaborare cu Damien Hirst pentru o editie limitata de sneakers cu faimoasele buline ale artistului britanic.

Citește în continuare