Skip to content

Personajul Velma din noul film „Scooby-Doo” este queer. Este pentru prima data de la lansarea desenului animat cand un personaj reprezinta si comunitatea LGBT

Cel mai nou trailer al seriei Scooby-Doo,  „Trick or Treat Scooby-Doo!” o prezinta pe Velma, una dintre personajele principale, ca persoana queer. Publicatia Variety mentioneaza ca atat James Gunn, care a scris primele filme live-action, cat si Tony Cervone, care a fost producator supervizor al seriei „Mystery Incorporated”, au confirmat sexualitatea personajului, dar nu au reusit niciodata sa o faca oficiala pe ecran.

Oamenii din culisele francizei Scooby-Doo au incercat sa descrie orientarea sexuala a lui Velma de cel putin 20 de ani, dar Warner Bros. a scos aceste detalii din primul film si chiar i-a oferit lui Velma un iubit in continuare, insa acum personajul este atras de Coco Diablo, noul personaj, care interepreteaza rolul unui designer. Velma e „naucita“, roseste si se indragosteste la prima vedere de Coco Diablo.

Aceasta evidenta schimbare a personajului a fost bine primita de fanii desenului animat, sute de mii de reactii pozitive fiind distribuite in social media.

Filmul „Trick or Treat Scooby-Doo!“ este disponibil pentru inchiriere sau cumparare pe Amazon Prime Video, din 4 octombrie, disponibil si in Romania. Va debuta oficial pe micile ecrane la data de 14 octombrie, pe postul Carton Network US, fara insa a avea detalii despre distributia ulterioara si in Romania.

Scooby-Doo este o franciza americana de animatie care cuprinde multe seriale produse din 1969 pana in prezent.

Serialul a fost scris original de Joe Ruby si Ken Spears si s-a numit „Scooby-Doo, unde esti tu!”. Personajele (colectiv numite oficial „Mistere SRL” – en „Mystery, Inc.”) calatoresc intr-o duba, „Masina Misterelor” (en. „Mystery Machine”) si rezolva situatii care de obicei contin povesti despre fantome, monstri mitici si alte forte supranaturale.

De-a lungul seriilor, personaje au aparut si disparut, insa constant sunt Scooby-Doo, Shaggy Rogers, Daphne Blake, Fred Jones Velma Dinkley si Scrappy-Doo.

Citește în continuare