Skip to content

Venice Simplon-Orient-Express lanseaza o calatorie cu trenul prin Franta si Italia cu ocazia aniversarii de 250 de ani a Veuve Clicquot. Excursia dureaza trei zile si doua nopti

Iubitorii de sampanie au inca o experienta turistica de experiementat: o calatorie de doua nopti cu Venice Simplon-Orient-Express, care incepe in Reims, Franta, si se termina la exclusivistul Hotel Cipriani din Venetia, Italia.

Compania de calatorii de lux Belmond si-a lansat serviciul Venice Simplon-Orient-Express in 1982, ducandu-si oaspetii de la Londra la Venetia si nu numai, cu vagoanele sale de tren de epoca restaurate cu grija. Compania a devenit ulterior parte din consortiul LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton, iar investitia in calatoriile de lux s-a pastrat.

In aceasta vara, compania ofera unul dintre cele mai rafinate pachete de calatorie, intr-o excursie pentru a sarbatori 250 de ani de la prima aparitie a brandului de sampanie Veuve Clicquot. Calatoria va incepe duminica, 5 iunie, la Reims, Franta, locul de unde provine celelabra Veuve Clicquot, inca din 1772. Oaspetii vor face turul pivnitelor Veuve Clicquot impreuna cu maestrul Didier Mariotti, iar dupa pranz, se vor imbarca in tren.

Calatorii vor fi rasfatati cu cina cu patru feluri a bucatarului Jean Imbert, head chef la prestigiosul restaurant Le Relais Plaza al Hotelului Plaza Athénée,  meniul fiind echilibrat gastronomic si cu sampania Veuve Clicquot.

In dimineata urmatoare, oaspetii pot urmari rasaritul din gara Innsbruck, dupa ce au trecut in Austria. Ulterior, trenul va ajunge la Venetia, iar calatorii vor fi dusi cu barca la hotelul Cipriani, care apartine tot grupului Belmond. Festivitatile vor continua cu un bal la apus, de aceasta data cu cocktailuri Bellini – pe baza de prosecco, inventate chiar de fondatorul hotelului Cipriani.

Pachetele Twin Cabin costa de la 8.430 dolari de persoana, iar o Suita costa de la 14.000 dolari/persoana, in timp ce Grand Suite costa aproximativ 30.000 dolari/persoana. Experienta include mic dejun in tren, cina, si un sejur suplimentar de o noapte inainte de imbarcare la Hôtel du Marc de la Veuve Clicquot din Reims. Detalii aici.

Daca povestea cu sampania Veuve Clicquot nu va atrage, compania feroviara de lux ofera si  o plimbare cu trenul recreat de Wes Anderson.

Vagonul Cygnus face parte din trenul Belmond British Pullman care dateaza din 1930 si era folosit pentru vizitele oficiale ale sefilor de state. Mobila si decoratiunile au fost alese pentru a pune in evidenta peisajele superbe pe care oaspetii le pot vedea cand calatoresc prin Anglia.

De asemenea, puteti include o plimbare si cu Orient Express, calatoria legendara si opulenta cu trenul care traverseaza intreaga Europa, care incepand din 2021 are noi rute. Calatorii pot urca in celebrul tren din alte cinci orase: Roma, Florenta, Geneva, Bruxelles si Amsterdam.

Prima ruta organizata pentru Orient Express a plecat la data de 5 iunie 1883 si a unit Parisul de Viena, iar ulterior, ruta a fost de la Paris la Constantinopole prin Nancy – Strasbourg – München – Viena – Budapesta – Szeged – Jimbolia – Timisoara – Caransebes – Varciorova – Craiova – Piatra Olt – Pitesti – Bucuresti – Giurgiu – Smarda, insumand un traseu de 2.627 km. De aici, pasagerii erau transportaTi cu feribotul peste Dunare la Ruse pentru a lua un alt tren spre Varna, unde urmau calatoria pe un pachebot al companiei austriece Lloyd, cu care pasagerii ajungeau, dupa un voiaj ce insuma 83 de ore si 30 de minute, la Constantinopole, actualul Istanbul.

Orient Express-ul a fost un simbol important al perioadei cunoscute drept La Belle Époque si parte din farmecul sau a pierit odata cu ea in Primul Razboi Mondial.

Anii 1930 au fost perioada de glorie a Orient Express-ului, care si-a capatat reputatia pentru confortul si luxul sau, avand in garnitura vagoane de dormit si vagoane-restaurant, cunoscute pentru calitatea bucatariilor lor. Documentele vremii atesta ca Lawrence al Arabiei, Mata Hari si Lev Tolstoi au fost printre calatorii obisnuiti ai Orient Express.

Citește în continuare