Skip to content

(video) Prima interpretare live The Rolling Stones „Sympathy for the Devil” a fost lansata dupa 24 de ani

In 1996, The Rolling Stones a inregistrat filmul-concert “Rock and Roll Circus”, insa partea in care trupa canta „Sympathy for the Devil”, melodia lansata in 1968, nu a fost inclusa in video-ul oficial. In acest weekend, trupa a facut publica aceasta filmare, spre bucuria fanilor.

Trupa apare in formula initiala, cu Mick Jagger, Keith Richards, Bill Wyman, Charlie Watts, Ian Stewart si Brian Jones, dar si cu John Lennon, care danseaza frenetic in cele cateva secunde de inregistrare cu el.

Filmul-concert a fost gandit ca un program special BBC, regizat de Michael Lindsey-Hogg.

“The Rolling Stones Rock and Roll Circus” a fost organizat pentru data de 11 decembrie 1968. Spectacolul live cuprindea inclusiv interpretari Jethro Tull, The Who, Taj Mahal, Marianne Faithfull si John Lennon cu Yoko Ono, ca grup The Dirty Mac, din care faceau parte din Eric Clapton, Mitch Mitchell si Keith Richards.

Din cauza unor neintelegeri pe baza carora inca se speculeaza, de la prestatia slaba pe scena a The Rolling Stones din cauza consumului de droguri la ultima aparitie a lui Brian Jones cu trupa, filmul-concert a fost amanat pentru publicare pana in 1996.

Cu o cariera de aproape 60 de ani pe scena, The Rolling Stones sunt una dintre trupele cu cele mai dese interactiuni cu publicul, cu lansari de albume, turnee, aparitii la evenimente.

Cel mai nou single The Rolling Stones, „Scarlet”, a fost lansat la inceputul lunii august. Piesa a fost inclusa pe varianta remasterizata a albumului „Goats Head Soup” (1973), care a avut lansarea pe 4 septembrie. Albumul va cuprinde si piesele „Criss Cross” si „Ghost Town”, o compozitie originala, pe care trupa le-a anuntat de curand.

Infiintat in 1962 la Londra, grupul britanic a lansat 30 albume de studio, care au fost vandute in aproximativ 200 de milioane de copii pe plan mondial. „Their Satanic Majesties Request” (1967), „Beggars Banquet” (1968), „Let It Bleed” (1969), „Sticky Fingers” (1971), „Exile on Main St” (1972), „It’s Only Rock ‘n Roll” (1974), „Tattoo You” (1981), „Steel Wheels” (1989), „Voodoo Lounge” (1994) si „Bridges to Babylon” (1997) sunt printre cele mai cunoscute albume ale trupei. Grupul britanic a fost inclus in Rock and Roll Hall of Fame in 1989.

Citește în continuare