Skip to content

(video) Madonna si-a inceput aseara turneul Celebration Tour cu primul din cele 4 spectacole sold out de la The O2 Arena. Artista a implinit in august 65 de ani

Cel mai recent turneu al Madonnei a debutat aseara la Londra ca parte din turneul Celebration Tour, care cuprinde cele mai mari hituri din cariera de peste patru decenii a Reginei muzicii pop. In Londra, Madonna are la The O2 Arena patru concerte sold-out.

Inainte de primul concert, cantareata iconica, care a implinit recent 65 de ani, a postat fotografii pe Instagram, alaturi de fiul sau David Banda, Stella McCartney si managerul Guy Oseary, precum si vizitand expozitia de arta a fiului sau Rocco Ritchie.

A fost clar inca de la inceput ca acest concert va fi atat o calatorie prin cariera Madonnei, cat si o petrecere de dans de buna credinta. Pe o scena elaborata, care se intindea spre public, mai multe ecrane retractabile suspendate aratau imagini din cariera cantaretei. Alteori, acestea au afisat portrete puternice, care transmiteau mesaje sociale importante ca atunci cand Madonna a cantat „Live To Tell”, iar ecranele au afisat imagini cu Freddie Mercury, Arthur Ashe si mai multe persoane care au murit din cauza SIDA.

Timp de mai bine de doua ore, cu ajutorul dansatorilor sai si al unora dintre cei sase copii ai sai, Madonna a parcurs piese ca  „Holiday”, „Like a Prayer”, „Hung Up”, „Ray of Light” si „Bad Girl”. Costumele ei au fost sexy, religioase si futuriste.

Intre melodii, Madonna a vorbit despre conflictul dintre Israel si Palestina. „Mi se rupe inima sa vad copii suferind, adolescenti suferind, batrani suferind, toate acestea sunt sfasietoare”, a spus ea.”Chiar daca inimile noastre sunt frante, spiritele noastre nu pot fi frante”.

foto Profimedia

Madonna a reflectat, de asemenea, asupra problemelor sale de sanatate din acest an. „Am uitat cinci zile din viata mea, sau din moartea mea”, a spus ea.”Nu prea stiu unde eram, dar ingerii ma protejau. Daca vreti sa stiti secretul meu si vreti sa stiti cum reusesc sa ma descurc si cum supravietuiesc, in acele momente m-am gandit: ‘Trebuie sa fiu acolo pentru copiii mei’.Trebuie sa supravietuiesc pentru ei'”, a povestit Madonna cantand apoi „I Will Survive” a Gloriei Gaynor.

Cei 24 de artisti de pe scena nu au inclus si o trupa care sa presteze live: Stuart Price, directorul muzical al turneului, a declarat pentru BBC ca „inregistrarile originale sunt vedetele noastre”. Scena, care se intinde pe o suprafata de 4.400 de metri patrati, a fost proiectata pentru a avea spatiu sa reecreze scenografic locuri din Manhattan, precum si al tortului de nunta de la interpretarea „Like a Virgin” de la MTV Video Music Awards din 1984 a Madonnei. In timpul spectacolului, ea a fost purtata prin sala intr-o cutie cu rama patrata la 30 de metri de sol.

Iata cateva inregistrari din spectacolul de aseara asa cum au fost ele filmate de fanii prezenti in arena.

Citește în continuare