Skip to content

(video) Puteti vedea filmarile noului cantec U2, Atomic City, realizate pe strada in Las Vegas. Trupa isi dorea de multa vreme o piesa in traditia post-punk-ului de la sfarsitul anilor ’70

U2 a sustinut sambata (16 septembrie) un concert gratuit surpriza pe strazile din Las Vegas si a oferit fanilor un nou cantec in premiera mondiala, Atomic City.

Piesa a fost prezentata de Bono ca fiind „un rock ‘n’ roll 45 in traditia post-punk-ului de la sfarsitul anilor ’70” si a prezentat revenirea tobosarului Larry Mullen, care nu va participa la viitoarea rezidenta a trupei la noul MSG Sphere din Sin City.

Trupa a profitat de asemenea de ocazia de a filma un videoclip pentru aceasta piesa la concertul lor spontan de pe Fremont Street repetend o experienta de acum mai bine de 35 de ani.  In 1987, cvartetul irlandez a filmat videoclipul pentru piesa I Still Haven’t Found What I’m Looking For de la The Joshua Tree pe aceeasi strada.

Orasul atomic a fost o porecla pentru Las Vegas in anii 1950, cand SUA testau bombe nucleare la Nevada Test Site (NTS), la 65 de mile nord de oras.

In octombrie 2022, Bono a surprins pe  multa lume cand a sugerat ca ar putea fi momentul potrivit pentru ca U2 sa faca un „fuck-off rock’n’roll album” inspirat de AC/DC.

„Vreau sa scriu cel mai neiertator, detestabil, sfidator, fuck-off-to-the-pop-charts rock ‘n’ roll cantec pe care l-am facut vreodata”, a declarat la vremea respectiva cantaretul pentru The New York Times. „Am vorbit cu Edge si spunea: „Este din nou acel apel?” „Ce apel?” „Cel in care vom scrie marele cantec rock fuck-off?”. Iar eu ii spun: „Da, e treaba noastra!””.

„Simt eu insumi ca exista o renastere a interesului pentru chitara”, a declarat The Edge pentru Rolling Stone in martie. „O simt intr-un fel instinctiv. Incepe sa se infiltreze. Simt ca este momentul potrivit. Cred ca ar fi minunat si foarte binevenit pentru noi sa facem niste muzica care sa fie mai mult condusa de chitara. Aceasta este intentia. Asta nu inseamna ca ne transformam in AC/DC, dar vom gasi o modalitate de a folosi instrumentul intr-un mod nou, cat mai mult posibil.Pentru mine, ca instrument, chitara este in continuare prima mea dragoste.”

Aici puteti vedea momentul din Las Vegas in care Bono a anuntat noul cantec si au inceput filmarea clipului

Intre timp Bono a fost in august la Sarajevo unde a avut o aparitie supriza la Festivaul de film pentru a celebra 20 de ani de la lansarea „The Million Dollar Hotel” unde a fost scenarist iar Netflix pregateste un documentar despre trupa.

Citește în continuare