Skip to content

Vlad Ivanov, Catalina Mustata, Alexandru Potocean, Florentina Tilea sunt o parte dintre actorii care va invita sa-i vedeti pe scenele bucurestene saptamana viitoare

Intre 20 si 26 ianuarie, Urban.ro va recomanda sa vedeti urmatoarele spectacole:

Teatrul unteatru

“La tiganci” de Mircea Eliade

“La tiganci” este un spectacol care vorbeste cel mai clar si in acelasi timp cel mai ascuns despre vis si are la baza nuvela fantastica a lui Mircea Eliade. Acesta surprinde atmosfera autorului si descifreaza ingenios subtilitatile lui.

Spectacolul se poate vedea in 20 si 21 ianuarie, ora 19.00

Regia: Andrei si Andreea Grosu

Distributia: Richard Bovnoczki, Liviu Pintileasa, Mihaela Trofimov, Florentina Tilea, Florina Gleznea, Cristina Casian, Bogdan Cotlet

Durata: 1h 20min (fara pauza)

Bilete: aici

Teatrul Bulandra

“Omul cel bun din Seciuan” de Bertolt Brecht

Binele si raul se afla in fiecare dintre noi; oricare din noi poate deveni, constrans de necesitatile materiale, de imposibilitatea de a trai altfel, un exploatator al celorlalti.  Acesta este mesajul lui Brecht, pe care Andrei Serban il potenteaza, prin mijloace teatrale, pana la paroxism.

Spectacolul se poate vedea pe 21 ianuarie, ora 19.00, Sala Toma Caragiu

Regia: Andrei Serban

Distributia: Alexandra Fasola/Ana Ularu, Vlad Ivanov, Catalin Babliuc/Alexandru Potoceanu, Rodica Mandache, Manuela Ciucur, Mirela Gorea, Daniela Nane/Ana Covalciuc, Profira Serafim, Adrian Ciobanu, Marcela Motoc, Mihai Nita, Silvana Negrutiu, Adela Bengescu, Simona Pop

Durata: 3h (cu pauza)

Bilete: aici

“Car(o)usel” adapatare dupa “Liliom” de Ferenc Molnar

“Carousel” este un un spectacol care vorbeste despre femeie, feminitate, violenta, si agresiune, in care regizorul propune o poveste despre dragoste si mecanismele ei neintelese.

Spectacolul se poate vedea in data de 22 ianuarie, ora 19.00, Sala Liviu Ciulei

Regia: Andrei Serban

Distributia: Vlad Ivanov, Alexandra Fasola/Ana Ularu, Rodica Lazar/Maria Obretin, Catalin Babliuc, Ana Covalciuc/Silvana Negrutiu, Radu Iacoban, Mirela Gorea, Adela Bengescu, Serban Gomoi, Andrada Corlat/Simona Pop

Durata: 2h 30min (cu pauza)

Bilete: aici

Teatrul Excelsior

“Imparatul mustelor” dupa William Golding

E un spectacol actual prin tematica pentru ca atinge subiecte delicate precum: violenta si agresivitatea, verbala sau fizica, care pot distruge umanitatea in randul tinerilor, denumita modern “bullying”. Autorul – William Golding, el insusi traumatizat de razboi, nu mai crede in om ca fiinta inocenta. Golding e sigur ca si copiii poarta in suflet germenele raului si creioneaza dur modelarea sufleteasca a acestora in timpul unei calamitati.

Spectacolul se poate vedea in 22 ianuarie si 2 februarie, ora 19. 00, Sala Ion Lucian

Regia: Tudor Lucanu

Distributia: Stefan Iancu, Vlad Ionut Popescu, Mihai Mitrea, Stefan Mihai, Alex Popa, Dan Pughineanu, Andrei Bibire, Dan Clucinschi, Vlad Linta, Alin Potop, Loredana Cosovanu, Mircea Alexandru Baluta

Durata: 1 h 30min (fara pauza)

Bilete: aici

 “Fluturii sunt liberi” de Leonard Gershe

“Fluturii sunt liberi” este o poveste despre ambitie, vise si dezamagiri, a doi tineri care se regasesc iar apoi se pierd. O poveste cu zambete si cu lacrimi in ochi.

Spectacolul se poate vedea pe 26 ianuarie la ora 19.00

Regia: Erwin Simsensohn

Distributia: Alex Calin, Ioana Anastasia Anton, Catrinel Dumitrescu, Serban Gomoi

Durata: 1h 55 min

Bilete: aici

Teatrul Odeon

“Tipografic Majuscul”

Scenariul care sta la baza spectacolului “Tipografic Majuscul” este un colaj de materiale ready-made (documente si interviuri) si reprezinta un exercitiu de imaginatie care chestioneza urme ale unei realitati din istoria recenta si felul in care ele ne ajuta sa intelegem lumea in care traim astazi.

Spectacolul se poate vedea in data de 23 ianuarie, ora 19.30, Sala Studio

Un spectacol de: Gianina Carbunariu

Distributia: Catalina Mustata, Alexandru Potocean, Gabriel Rauta, Mihai Smarandache, Silvian Valcu

Durata: 1h 25 min (fara pauza)

Bilete: aici

Teatrul Nottara

“Efecte colaterale” de Alexandru Popa

 “Efecte colaterale” este un text contemporan care imbina ca intr-un puzzle mai multe drame de familie, analizeaza, cu mult umor si atentie la nuante, riscul de a-l pierde pe celalalt pe drumul propriei impliniri.  Povesti in povesti se intersecteaza intr-un oras aglomerat, iar efectele colaterale ale intalnirii unor oameni legati intre ei prin fire sufletesti nevazute se amplifica gradual pana cand anuleaza distanta dintre comic si tragic.

Regia: Vlad Zamfirescu

Distributia: Gheorghe Ifrim, Vlad Zamfirescu, Alexandru Repan, Dan Bordeianu, Nadiana Salagean

Luminita Erga, Diana Roman, Ioana Calota / Laura Vasiliu

Spectacolul se poate vedea in data de 23 ianuarie, ora 19.00, Sala Horia Lovinescu

Durata: 2h 45min (cu pauza)

Bilete: aici

“Ultimul Don Juan” de Neil Simon

Ultimul Don Juan spune povestea unui barbat in floarea varstei, care are sotie, copii, casa si conduce cu success un restaurant. Aparent e un om implinit. Numai ca viata pe care o duce i se pare extrem de plictisitoare si, disperat ca timpul trece, se decide sa o imbunatateasca. Pandeste momentul in care garsoniera mamei sale este libera si pregateste terenul pentru ceva nou in existenta sa cea ordonata: intalniri amoroase adulterine.

Spectacolul se poate vedea in 26 ianaurie, ora 19.00, Sala George Constantin

Regia: Peter Bokor

Distributia: Constantin Cotimanis, Raluca Gheorghiu, Luminita Erga, Victoria Cocias

Durata: 2h 30min (cu pauza)

Bilete: aici

Citește în continuare