Skip to content

Vlad Zamfirescu, Adrian Titieni si Stefana Samfira joaca in premiera spectacolul „Lumea lui Frank” la Teatrul Tineretului Metropolis.

La Teatrul Tineretului Metropolis se va juca duminica, 4 iunie, de la orele 19.00, in premiera spectacolul“Lumea lui Frank” de Alexandru Popa, regizat de Vlad Zamfirescu.

Pe muzica lui Mihai Georgescu de la Bere Gratis, spectacolul ii are in distributie pe Adrian Titieni, Stefana Samfira si Vlad Zamfirescu, are durata de o ora si 45 de minute si nu este recomandat tinerilor sub 14 ani.

Pus in scena in avanpremiera la jumatatea lunii mai, spectacolul prezinta o poveste universala despre iubire, singuratate, disperare si reversul lor.

„Dincolo de ingredientele sale provocatoare, de ruperile abrupte de ritm si de perspectiva, cred ca „Lumea lui Frank” ramane o poveste integral realista si, intr-un fel, universala. in spatiul nesfarsit dintre “vedem ce stim” si “stim ce vedem” e loc pentru fiecare. „Lumea lui Frank” este o poveste, deopotriva, intensa si discreta, pe care aleg sa o spun simplu, cu deplina economie de mijloace, fara sa o impanez gratuit cu artificii regizorale indragostite de ele insele. impreuna cu cei doi exceptionali colegi actori, care nu-si concep profesia fara adevar, fructificam textul, scenografia si sensurile necesare.”, a declarat Vlad Zamfirescu.

Spectacolul spune povestea lui Jason Banks, un barbat de varsta mijlocie, casatorit, tatal a doi copii, care face ultimele pregatiri pentru iminenta mutare a familiei in alt oras, unde i s-a oferit un job foarte bun. Toate detaliile plecarii sunt rezolvate – locuinta, scoala copiilor, noua slujba a sotiei – cu exceptia situatiei lui Frank Banks, tatal lui Jason.

Confruntarea dintre Jason si Frank evolueaza in planuri multiple, de la alegerea cadourilor pentru nepoti, pana la devoalarea traumelor, mai vechi sau mai noi, care au marcat istoria familiei.

Spectacolul are ironie, umor dar si lectii morale despre diferenta dintre generatii si confruntarea dintre ratiune si emotie.

Biletele pot fi achizitionate online — aici — si de la Casa de bilete a Teatrului Metropolis.

Citește în continuare