Skip to content

Wes Anderson a creat un scurtmetraj pentru aniversarea de 100 de ani Montblanc Meisterstück. Intr-o ipostaza rara, regizorul este si protagonistul filmului.

Compania germana Montblanc sarbatoreste 100 de ani de la lansarea stiloului Meisterstück printr-un scurtmetraj realizat de Wes Anderson. 

Pentru a celebra un secol de Meisterstück, brandul a gazduit recent o petrecere la Los Angeles cu zapada artificiala si un concert supriza al lui John Legend. 

Stiloul Meisterstück — nume care se traduce prin „Capodopera” — este descris ca o opere de arta cu istorie, fiind cel mai recognoscibil instrument caligrafic din lume. Este privit ca un simbol al scrisului de mana, fiind utilizat in filme de mare succes, printre care ”Octopussy” (seria James Bond), ”Heathers” si ”The Talented Mr. Ripley”. 

Scurtmetrajul realizat de Wes Anderson include dialoguri usor comice despre istoria si maiestria brandului, celebrand legatura stiloului cu lumea cinematografiei. 

Scurtmetrajul are 3 minute, a fost intitulat „100 de ani de Meisterstück” si cuprinde inclusiv o aparitie a lui Anderson pe ecran, jucand alaturi de actorii Jason Schwartzman si Rupert Friend din cel mai recent film al sau, “Asteroid City” din 2023.

Productia incepe cu o secventa inzapezita de pe varful Mont Blanc, la granita dintre Italia si Franta, in care cei trei protagonisti incep sa vorbeasca despre brand si inspiratia din spatele logo-ului Montblanc. Ulterior actiunea se muta la interior, intr-o cabana in care, in stilul caracteristic lui Anderson, sunt prezentate cateva date din istoria Meisterstück, detalii despre colectia aniversara de genti, ceasuri si portofele, dar si un stilou in editie limitata creat de Anderson si care va fi lansat in 2025.

Meisterstück a devenit un sinonim pentru Montblanc si pentru produsele rafinate si elegante. Prin designul negru in forma de trabuc, cu trei inele de aur pe capac si penita de aur gravata manual a devenit cel mai cunoscut produs al brandului de lux. 

Meisterstück a devenit un produs celebru inca din primii ani de lansare, fiind printre singurele stilouri de la vremea respectiva care incorporau metale pretioase si materiale premium. Un element care a devenit recognoscibil pentru aceste instrumente de scris este numarul 4810 gravat pe penita de aur, reprezentand inaltimea varfului Mont Blanc. 

Cu ocazia aniversarii de 100 de ani de lansare, modelul clasic de Meisterstück de la 1924 a fost pus din nou in vanzare, este disponibil in trei dimensiuni diferite si poate fi personalizat si gravat dupa preferinte.

Pretul pentru modelul standard porneste de la 640 de euro si poate fi achizitionat de aici. Montblanc a lansat si o editie speciala a designului original, placata cu platina  . 

Citește în continuare