Skip to content

Duminica, 3 octombrie, filmul lui Wes Anderson cu Timothée Chalamet, Tilda Swinton si Benicio Del Toro, THE FRENCH DISPATCH va fi prezentat in premiera in România in cadrul retrospectivei Anonimul 2021. Este singura proiectie in Romania a acestui film si poate fi vazut la ARCUB

Mult așteptatul film în regia lui Wes Anderson, aflat în Competitia Oficiala de la Festivalul de Film de la Cannes 2021, ii are in distributie pe Timothée Chalamet, Tilda Swinton, Benicio Del Toro, Frances McDormand, Bill Murray si Léa Seydoux.

Filmul nu va fi lansat in cinematografele din tara iar proiectia din cadrul retrospectivei Anonimul este singura sansa in care fanii regizorului We Anderson pot vedea cel mai recent film al sau. Retrospectiva va avea loc la ARCUB, biletele vor fi puse in vanzare via eventbook.ro

Filmul este descris ca o scrisoare de dragoste pentru jurnalism si jurnalisti avand ca pretext o publicatie americana care apare intr-un oras fictional din Franta.

Ca si la precedentele sale filme, The French Dispatch spune povestea printr-o distributie impresionanta, unii dintre actorii foarte mari avand aparitii pasagere, dar estetica filmului este aceeasi cu ceea ce ne-a obisnuit Wes Anderson si l-a diferentiat total de restul noilor regizori de la Hollywood.

De altfel, pentru acest film care e considerat de The New York Times cel mai bun film al anului a lansat in urma cu cateva zile o noua campanie de promovare cu postere independente pentru mai multe personaje, toate cu o estetica foarte speciala.

Wes Anderson e unul dintre cei mai relaxati regizori ai momentului, foarte ironic in productiile sale si intotdeauna cu abordari cu foarte mult umor.

In perioada de lockdown de anul trecut a povestit amuzat ca in izolare cel mai mult timp l-a petrecut cu fiica lui de 5 ani. Anderson a fost, de nevoie, profesor amator, discutand despre dinozauri, structura universului si alte lucruri din biologie si stiintele naturii pe care le uitase de multa vreme. Tot atunci a facut publica lista filmelor pe care le-a vazut in ultimele luni.

Citește în continuare