Skip to content

Will Butler a anuntat ca a parasit trupa Arcade Fire si pregateste un album solo

Will Butler, in varsta de 39 de ani, membru fondator al trupei rock canadiene, a anuntat sâmbata, intr-o serie de declaratii pe retelele de socializare, ca s-a separat de Arcade Fire dupa aproape doua decenii.

„Buna prieteni – am parasit Arcade Fire”, si-a inceput declaratia Will. „Am plecat la sfârsitul anului trecut, dupa ce noul disc [WE] a fost finalizat. Nu a existat niciun motiv acut, in afara de faptul ca m-am schimbat – si trupa s-a schimbat – in ultimii aproape 20 de ani. Este timpul pentru lucruri noi”, a scris Will.

Precizând ca „lucreaza la un nou album” si ca are „alte câteva proiecte in derulare”, muzicianul a adaugat: „Trupa reprezinta in continuare prietenii si familia mea”.

„Multumesc tuturor celor care au venit la concertele Arcade Fire, sau au cumparat un disc, sau ne iubesc muzica. Este important pentru noi ca facem parte din vietile voastre”, a mai precizat Will. „Multumesc echipei, staff-ului, managementului, oamenilor de la casa de discuri, formatiilor, artistilor si prietenilor care ne-au ajutat sa dam viata viziunii noastre timp de atâtia ani.”

foto: Profimedia

Arcade Fire a fost fondata la inceputul anilor 2000 de fratele lui Will, Win Butler. Will a aparut pe fiecare dintre albumele de studio ale trupei, de la „Funeral” din 2004 pâna la cel mai recent LP al lor, WE, care este programat sa apara in aceasta primavara, pe 6 mai.

Primul single de pe noul album -The Lightning I, II – a fost anuntat in urma cu doar cateva zile.

In timpul petrecut alaturi de trupa indie câstigatoare a premiului Grammy, Will a cântat la mai multe instrumente inclusiv bas, sintetizatoare si percutie.

Alaturi de Win, din grup mai fac parte in prezent sotia sa, Régine Chassagne, precum si Richard Reed Parry, Tim Kingsbury si Jeremy Gara.

Citește în continuare