Skip to content

Spectacolul Vogue World de la Paris, o versiune itineranta pentru MET Gala, a avut celebrat aseara Jocurile Olimpice. Ca sa fie in Place Vendome, Vogue a donat un milion de euro catre Secours Populaire.

Cu Jocurile Olimpice de la Paris la doar o luna distanta, evenimentul Vogue World din capitala Frantei a reunit duminica seara o serie de vedete fara precedent, de la Diane Kruger la Marie-Jo Pérec si Eva Longoria, pentru un spectacol deschis de Aya Nakamura, sub forma unei declaratii de dragoste pentru Franta.

Dupa New York si Londra, a venit timpul Parisului. Organizat de revista Vogue, evenimentul Vogue World a ocupat Place Vendôme duminica, 23 iunie, pentru o mare prezentare de moda care aduce un omagiu modei si sportului francez. Evenimentul desfasurat in  aer liber a fost insa departe de glamul extravagant de la New York.

„Suntem aici pentru a celebra minunile modei franceze”, a declarat Anna Wintour, organizatoarea evenimentului, pentru AFP, cu cateva minute inainte de spectacol. „Sunt foarte recunoscatoare pentru sprijinul tuturor celor de aici din Franta si din lumea modei, precum si al primarului”.

Primarul Parisului, care a sustinut acest proiect ambitios, mai ales in mijlocul agitatiei preolimpice a fost incantata inca o data de reusita evenimentului „Provocarea a fost sa onoram marile case si sa dedicam aceasta seara cu o parada tuturor designerilor”, a explicat Anne Hidalgo pentru AFP.

In fata Ritzului, palatul emblematic al Orasului Luminii unde Anna Wintour este o obisnuita, se simtea un aer de reuniune.

Pe covorul albastru, intr-o rara fotografie de familie, cele mai mari nume ale modei au discutat inainte de spectacol, inclusiv Simon Porte Jacquemus, Maria Grazia Chiuri, Olivier Rousteing si John Galliano, care apare foarte rar la evenimente.

Printre vedetele asezate pe cele 800 de scaune albastre si aurii care acopereau piata s-au numarat Jared Leto, Diane Kruger, Alexa Chung, Eva Longoria. Surorile Fendi au fost si ele la eveniment, precum siDiane von Furstenberg si copilul teribil al modei americane  in acest moment care imbraca multe vedete de la Hollywood, Harris Reed

Iata o parte din sosirea invitatilor la eveniment.

Timp de aproape o ora, 500 de modele, dansatori si sportivi, sarind, saltand si rotindu-se in toate directiile, au interpretat un balet in zece parti. Zece decenii de „moda si sport”.

Anii 1930: ciclistii echipei nationale a Frantei se indeparteaza in timp ce cinci rochii Chanel sunt prezentate – trei sunt reeditari ale pieselor din colectia din 1924 a lui Gabrielle Chanel, care a avut propriul sau apartament la Ritz exact in acel an.

Anii 1950: echitatia, cu cai frumosi imbracati in Hermès trotand la picioarele lui Delphine Arnault intr-un omagiu adus look-urilor Dior; anii 1960: scrima si anii Paco Rabanne; 1990: nebunia Cupei Mondiale cu Djibril Cissé, Blaise Matuidi si Emmanuel Petit drept modele; apoi anii 2000: tenisul cu surorile Williams, Venus si Serena, drept modele de soc.

Spectacolul s-a incheiat cu sosirea lui Marie-Jo Pérec intr-o imensa rochie tricolora. Tripla campioana olimpica la atletism, care tocmai purtase flacara peste Atlantic, a dansat in jurul coloanei.Ca o legatura intre cele doua ceremonii.Vogue World s-a angajat sa faca o donatie semnificativa dintr-o parte a incasarilor si sa doneze un milion de euro Secours Populaire.

Prima editie a acestui eveniment, un fel de Met Gala itineranta, a avut loc in 2022 la New York si in 2023 la Londra.

Mai jos cateva imagini din show-ul de moda. Foto Profimedia

Romania are calificati 93 de sportivi pentru Jocurile Olimpice de la Paris. Si dumneavoastra puteti vedea competitia de la fata locului pentru ca Orange ofera prin concurs 5 premii a cate 2 bilete la marele eveniment sportiv de la Paris. Aflati detalii aici

Citește în continuare