Skip to content

Xonia ameninta topurile muzicale!

  • envelope icon

xonia-2

Cantareata, compozitoare, dansatoare si actrita… Xonia are doar 19 ani si este o adevarata ‘amenintare’ pentru industria muzicala romaneasca!

S-a nascut in Melbourne, Australia. Si-a inceput cariera muzicala la 8 ani si pana la varsta de 14 semnase deja un contract cu o casa de discuri. A muncit din greu in studioul de inregistrari, experimentand si colaborand cu nume grele ale industriei muzicale internationale, precum Martin Jenkins (VHJ Music), Rob David (Kylie Minogue – “Can’t get you outta my head), BRian Rawling (Cher, Danni Minogue), Doug Brady (Olivia Newton John, Doug Brady), Kevin Colbert (Paulina Rubio – “Casanova”, Brian Canham (Psuedo Echo – “Funky Town”).

Parintii ei fiind romani, in 2006 a fost aleasa sa reprezinte Australia la concursul international „Miss Diaspora”, concurs pe care l-a si castigat. Acest lucru i-a oferit sansa sa cante in cadrul Festivalului Callatis in fata celor 20.000 de spectatori.

In 2008 Xonia a decis sa lucreze independent si sa isi dezvolte talentul artistic la Hollywood Pop Academy din Los Angeles, unde a fost acceptata sa studieze. Britney Spears, Rihanna, Ne-Yo, Janet Jackson, Adam Levine (Maroon 5), Jessica Simpson si Lindsay Lohan sunt doar cativa dintre actualii/fostii elevi ai acestei prestigioase institutii. Xonia a sustinut si un turneu in SUA, cantand pentru comunitatile de romani. De asemenea, a lucrat si inregistrat in New York pentru un viitor material discografic.

In timp ce era in America, Xonia a primit o invitatie pentru a intra in juriul concursului anual Miss Diaspora si pentru a canta inca o data la Festivalul de la Callatis. Ea a acceptat invitatia, s-a intors in Romania si a semnat un contract de management cu agentia Star Management pentru a se lansa oficial in industria muzicala romaneasca.

In prezent, Xonia colaboreaza pentru noul sau album cu producatori muzicali cunoscuti in Romania: Marius Moga, Mihai Ogasanu, Deepcentral, George Hora.

La varsta de 7 ani se antrena in cadrul prestigioasei scoli de balet „The Australian Ballet School„. A fost aleasa sa joace rolul principal in productia „Spargatorul de nuci” (o productie The Dancer’s Company Tour), care a tinut un turneu regional in Victoria, Tasmania si New South Wales. Ulterior, ea decide sa isi completeze stilul de dans alaturi de celebrul coregraf si instructor Robert Sturrock, a carui experienta in televiziune include productii precum The Saturday Show, Hey Hey It’s Saturday, The Simon Gallagher Series, Countdown, The Logies.

De asemenea, si-a dezvoltat de mica pasiunea pentru actorie si s-a hotarat sa urmeze un curs specializat. A inceput la Screen Actors Studio si, imediat dupa, a urmat o serie de colaborari cu agentii de profil unde a inceput sa lucreze. Printre aparitiile cinematografice si tv ale Xoniei se numara: Noah’s Ark (Cable TV), Sea Chance (TV Series A.B.C), High Flyers (Channel 10), Holly’s Heroes (Cable TV), serialul Neighbours (Grundy Television), Lost and Found, Charlotte’s Web(Paramount Pictures), rolul principal in scurtmetrajul What to Say (The Indian Maiden). Xonia a fost model in multe campanii (pentru automobilele Mazda si TVC pentru Weston’s Cakes and Bar) insa poate fi recunoscuta cel mai usor dupa rolul “Bubblegum Girl” in reclama din campania de promovare a Fernwood Fitness Centre. Viseaza sa lucreze la un film hollywoodian intr-o zi.

Pana atunci insa… O puteti asculta pe Vibe FM cu single-ul „Someone to love you„, compus de baietii de la Deepcentral (curand va intra si pe celelalte posturi radio). Sunt curioasa sa aflu cum vi se pare single-ul ei!


Xonia – Dj Dante "Someone to love you" DeepCentral Radio edit
Asculta mai multe audio Muzica

xonia xonia-3

Poze realizate de Marius Baragan.

  • envelope icon

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *