Skip to content

Yoga, baloane cu aer cald, muzica pe Dunare – festivaluri din Romania doar pentru cunoscatori si cei dornici de aventura

Escapadele din weekend ne deconecteaza si ne ajuta sa fim mult mai eficienti in timpul saptamanii. Mini vacantele fac din aceasta experienta una si mai interesanta, iar festivalurile din Romania pot reprezenta oricand un “pretext” perfect pentru un city break reusit.

Festivalurile cu tematica diversa v-ar putea capta atentia si determina sa va reconfigurati ideea de city break: veti calatori mai aproape de casa si veti trai experiente diferite, in functie de tema festivalului.

3 Smoked Olives Island Festival, printre putinele festivaluri de muzica electronica din Romania, promoveaza responsabilitatea fata de mediu

Inscrierile la 3 Smoked Olives Island Festival (5-11 august 2020) au fost deja deschise, iar pentru a face parte din comunitate si a afla noutati despre eveniment trebuie sa va inregistrati pe site. Un festival +21, 3 Smoked Olives Island a inceput acum cativa ani, initial ca o iesire in natura a unor prieteni si s-a conturat apoi intr-un festival axat pe muzica electronica, dar care propune si alte activitati.

Festivalul se desfasoara pe o insula de pe Dunare, la granita dintre Romania si Bulgaria, aproape de Ostrov si include in fiecare an un line-up de artisti locali si internationali. Pe langa concerte, aici veti putea face stand up paddle, caiac canoe, wakeboard, beach volley sau veti participa la teatru labirint. Din 2019, festivalul s-a alaturat miscarii #beatplasticpollution. Utilizarea paielor din plastic este interzisa pe insula, iar tacamurile sunt realizate din materiale biodegradabile.

Dans, relaxare si meditatie la Dakini, un festival de yoga si wellness desfasurat pe plaja din Tuzla, Constanta

Tot un festival “pe plaja”, dar de aceasta data axat pe spiritualitate, Dakini a ajuns la cea de-a V-a editie, datele pentru 2020 urmand a fi anuntate. Timp de 5 zile, veti lua parte la un program holistic extensiv pentru minte, corp si spirit din care nu vor lipsi concertele, dar si clasele yoga, workshopurile sau conferintele.

In 2019, festivalul a avut loc la final de iunie, din line-up facand parte artisti precum Avalon, Captain Hook, Regan, Sonic Species sau Ajja.

In fiecare an, “Femei pe Matasari” scrie o poveste a strazii din sectorul 2 al Bucurestiului

“Femei pe Matasari” este un festival care celebreaza femeia, dar si acel farmec aparte al Bucurestiului de odinioara, regasit inca in unele parti ale orasului. La fiecare final de mai – inceput de iunie, strada Matasari devine scena tuturor femeilor talentate, prezentand universul feminin in toate manifestarile lui.

Un prilej de a vizita Bucurestiul sau de a va transforma in “turisti in orasul vostru”, festivalul include atat concerte, cat si prezentari de moda, proiectii pe cladiri, cinema si teatru in aer liber, prezentarea unor cauze umanitare, seminarii pe diverse teme etc. Ca o continuare a festivalului, in toamna lui 2019 a fost organizat si “Barbati pe Matasari”.

Designeri, arhitecti, peisagisti, floristi locali si internationali, ecologisti, studenti si elevi lucreaza impreuna la Timfloralis – “Floral Paradise”, festivalul dedicat florilor

Ajuns la cea de-a VI-a editie, Festivalul Timfloralis va avea loc intre 24 si 26 aprilie, la Timisoara. “Floral Paradise”, tema de anul acesta, va fi sustinuta de expozitii si aranjamente florale, workshopuri, spectacole de muzica si dans, dar si evenimente pentru copii.

Editia din 2019 a reprezentat o schimbare de concept, mizandu-se pe formele artistice spectaculoase, mai multi artisti fiind implicati in organizarea festivalului.

In fiecare an, Parada Baloanelor cu Aer Cald aduce in Campu Cetatii, judetul Mures vizitatori din Romania, dar si din strainatate

Un festival deja cu traditie, Parada Baloanelor cu Aer Cald are loc pe parcursul a trei zile, de obicei toamna. Editia din 2019, cea de-a XIV-a, s-a desfasurat in septembrie, a strans peste 20.000 de participanti si a inclus 15 baloane cu aer cald din Rusia, Republica Moldova, Cehia, Ungaria si Romania.

Microclimatul din Campu Cetatii, localitate aflata aproape de Sovata si la 50 km de Targu Mures, faciliteaza zborul baloanelor cu aer cald, insa organizatorii evenimentului nu se opresc doar la aceasta activitate. Anul trecut, au fost organizate concerte, demonstratii si o expozitie de masini oldtimer.

Citește în continuare