Skip to content

De Ziua Culturii Nationale, 15 ianuarie, sunt vizite ghidate gratuite ale Ateneului si concert gratuit al Filarmonicii George Enescu

Duminica, 14 ianuarie si luni 15 ianuarie, Filarmonica „George Enescu” va celebra Ziua Culturii Nationale prin activitati si evenimente dedicate publicului de toate varstele, dar mai ales celor tineri. Ateneul Roman va putea fi vizitat gratuit in limita programului disponibil in data de 15 ianuarie, iar evenimentele includ Gala Premiilor MUSICRITsi un concert extraordinar organizat in cadrul proiectului Muzica pe Intelesul Tuturor.
Ziua Culturii Nationale este sarbatorita in Romania din anul 2011 pe data de 15 ianuarie pentru a omagia personalitatea si contributia lui Mihai Eminescu la cultura si literatura romaneasca.


15. 01. 2024, orele 14.00 si 14.30 La Ateneul Roman, Filarmonica „George Enescu” organizeaza doua tururi ghidate gratuite, cu inscriere prealabila  a grupurilor la adresa [email protected]


15. 01. 2024, ora 18.00. In cadrul proiectului educativ Muzica pe Intelesul Tuturor, Filarmonica „George Enescu“ organizeaza la Ateneul Roman un concert extraordinar dedicat Zilei Culturii Nationale. 

Solisti vor fi membri ai Orchestrei si Corului Filarmonicii „George Enescu“: Rafael Butaru, Corina Mitroi (vioara), Madalina Fara (violoncel), Teodor Tirlea, Ioana Balasa (flaut), Andrei Licaret (pian), sopranele Lavinia Mamot, Elena Radut-Seliste, Madalina Stan, mezzosoprana Geanina Munteanu si baritonul Dan Macavei. Comentariul de specialitate ii apartine muzicologului Octavia Dinulescu si va include o prezentare a cladirii Ateneului Roman.  La pian: Tudor Scripcariu Programul cuprinde lucrari de: Ion Scarlatescu, George Enescu, Ciprian Porumbescu, Paul Constantinescu, Carmen Petra-Basacopol, Vasile Jianu, Béla Bartók, Pascal Bentoiu, Aurel Eliade, Tiberiu Brediceanu, Nicolae Bretan, George Grigoriu si Gherase Dendrino.
La acest concert intrarea este gratuita, cu prioritate pentru elevii care vin prin Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti.
Rezervari: https://ove.ro/evenimente/concert/

In stagiunea 2022 – 2023 a fost inaugurat proiectul Muzica pe Intelesul Tuturor, in care artistii Filarmonicii „George Enescu” se prezinta publicului prin recitaluri si concerte tematice.

Demersul se doreste si unul de popularizare a muzicii clasice in randurile celor interesati sa se apropie de un univers sonor fascinant. Comentarii de specialitate transmit, intr-un limbaj accesibil si atragator, informatii despre compozitori si piesele incluse in programe, iar instrumentistii si cantaretii filarmonisti ofera interpretari de referinta. Recitalurile si concertele se desfasoara fara pauza, cu o durata de aproximativ 75 de minute

Citește în continuare