CONCURS: Castiga doua invitatii duble la Kenny Garrett la Bucuresti!

Legendarul saxofonist KENNY GARRETT revine pentru al treilea an consecutiv in Romania si ne prezinta, ca o invitatie, cel mai recent album al sau Do Your Dance. Jazz Syndicate Live Sessions continua seria concertelor de la Sala Radio din Bucuresti cu nume de referinta ale jazz-ului international.

Dupa doua concerte sold-out din 2015 si 2016, ilustrul saxofonist si compozitor Kenny Garrett revine pe scena Salii Radio, alaturi de formidabilul sau Quintet. Evenimentul va avea loc in data de 23 februarie, de la ora 20.00. Artistul ajunge in Romania in cadrul turneului de promovare al celui mai recent album de studio, Do Your Dance, lansat sub egida Mack Avenue Records. Pentru oricine a ajuns la un concert Kenny Garrett, spiritul acestui nou album este evident. Kenny Garrett, mai mult decat orice alt artist in jazzul traditional contemporan, este cunoscut pentru felul in care face publicul sa vrea sa se ridice de pe scaune si sa se miste pe ritmul muzicii.

Asa cum excelent au remarcat cei de la prestigiosul The Guardian, energia lui Kenny este infectioasa: Fanii de jazz danseaza la concertele lui Kenny – energia fostului saxofonist a lui Miles Davis este infectioasa! Si spre diferenta de multi artisti de jazz care adopta influente pop, Kenny nu simplifica deloc stilul propriu, trecand prin piese dificilie de hard-bop ca si cand ar fi cantece pentru copii, noteaza The Guardian. Fie ca se afla in Spania, unde un barbat din Camerun a sarit in sus si a izbucnit in miscari africane, fie ca pe scena i s-a alaturat o tanara dansatoare de break- dance, spectacolul este intotdeauna acelasi: spiritul preia controlul, iar miscarile vin natural.

Nu va asteptati sa cant la fel ca la ultimul meu concert. Ma schimb mereu, urmarind ceea ce spiritul meu simte! spune Kenny Garrett. Considerat de publicatia Washington City Paper drept cel mai important saxofonist alto al generatiei sale, iar de catre The New York Times cel mai admirat saxofonist alto de jazz dupa Charlie Parker, Kenny Garrett a castigat Premiul Grammy la categoria „American post bop jazz saxophonist and flautist” si nenumarate alte premii, distinctii, nominalizari, el fiind frecvent selectat in topurile unor reputate reviste de specialitate precum Down Beat si Billboard. 

Pe cat de inzestrat ca muzician – instrumentist si compozitor – pe atat de activ si dinamic, Kenny Garrett a imbinat permanent prezentele pe scene de concert si festival cu munca in studiourile de inregistrari. Astfel, discografia sa numara pana in prezent nu mai putin de 19 albume in calitate de lider si alte 31 de discuri ca sideman.  In virsta de 56 de ani (nascut la 9 octombrie 1960, in orasul Detroit), artistul a urcat treptele consacrarii mai intai ca membru in 1978 al Orchestrei Duke Ellington (condusa pe atunci de fiul marelui sef de formatie, Mercer Ellington), trei ani mai tirziu ca saxofonist in Orchestra Mel Lewis, apoi in Quartetul bateristului Dannie Richmond.  Am cantat cu Sting, am cantat cu Guru sau Q -Tip, dar am urcat pe scena si alaturi de legende ale muzicii, cum ar fi Woody Shaw, Freddie Hubbard sau Art Blakey & the Jazz Messengers. Am iubit intotdeauna muzica, in toata varietatea ei, spune artistul.

La Bucuresti, Kenny Garrett va fi secondat de un line-up de exceptie ce ii include pe pianistul Vernell Brown, pe bass-istul Corcoran Holt, pe bateristul Marcus Baylor si pe percutionistul Rudy Bird. Kenny Garrett va sustine un concert si la Cluj Napoca, in data de 25 februarie, la Casa de Cultura a Studentilor. Bilete Biletele pentru acest eveniment costa de la 105 de lei in functie de categorie si pot fi cumparate din reteaua Eventim (magazinele Germanos, magazinele Carrefour, Orange Shop, Vodafone, librariile Carturesti si Humanitas, benzinariile OMV) si online pe eventim.ro, iabilet.ro si bilete.ro.  

 

Daca vreti sa ajungeti la acest concert tot ce trebuie sa faceti e sa lasati un comentariu in care sa ne spuneti cu ce trompetist foarte cunoscut a colaborat Kenny Garrett, alaturi de care a lucrat si la trei albume. Concursul incepe astazi si se incheie pe 22 februarie, cand vom anunta si castigatorii. Lasati o adresa de mail pe care o verificati des pentru a afla cum puteti intra in posesia premiului. 

 

START! 

UPDATE: Castigatorii sunt Sipoteanu Andreea (17) si Bogdan - Constantin Popescu (nr48). Detalii aveti pe mailurile pe care le-ati folosit cand ati lasat comentariul. 


49 comentarii

Adauga comentariu
 
CONCURSURI & URBAN.RO SOCIAL