Cine a castigat Eurovision 2017? Pe ce loc s-a clasat Romania?

Eurovision 2017, care anul acesta a avut loc la Kiev a reusit sa aduca un castigator surprinzator pentru multi, dar deloc pentru fanii concursului, acesta fiind clasat printre favoriti inca dinainte de incheierea semifinalelor. La fel a fost si cazul Romaniei, unde juriile de specialitate nu a fost prea generos, in schimb publicul ne-a urcat in clasament.

Salvador Sobral, reprezentatul Portugaliei, este cel care anul acesta a plecat acasa cu trofeul Eurovision, datorita baladei Amor Palos Dois. La final, a fost insotit pe scena de sora sa, cea care l-a ajutat sa scrie piesa castigatoare. Pe locurile urmatoare s-au situat Bulgaria si Moldova, in timp ce Italia, data favorita de multi, a incheiat pe locul 6.

De altfel, Salvador nu a cantat pe scena mare, pe care a lasat-o libera pentru proiectii, iar la unele repetitii nici nu a putut fi prezent locul sau fiind tinut de sora sa. Daca e sa fim rautaciosi, chiar problemele de sanatate au fost cele care i-au adus premiul portughezului, oamenii fiind mai degraba impresionati de povestea sa decat de balada.

Ilinca si Alex Florea, cu al lor Yodel It au fost doar pe locul 15, insa voturile publicului, cele mai multe din Portugalia si Bulgaria, au urcat piesa noastra pana pe pozitia a saptea. Cele mai bune performante ale tarii noastre au fost in 2005, cand SIstem si Luminita Anghel au ajuns pe locul 3 cu Let My Try, in 2010 cu Paula Seling si Ovi, care tot pe locul 3 au urcat si in 2006, cand Mihai Traistariu a reusit sa aduca si un punctaj mare Romaniei cu Tornero.

Ce ziceti de castigator? Voi pe cine ati votat?


6 comentarii

 • Trebuia să arate, mai exact, cum au votat telespectatorii.

 • @Alien - la ce te referi mai exact? Ca asa, punctajele primite de la fiecare tara in parte sunt disponibile.

 • Mă interesa cum a votat publicul din fiecare ţară.

 • @Sylver - Vazusem la un moment dat cat a dat publicul pentru Romania, dar nu stiu si pentru restul tarilor

  Rezultate in urma televoturilor
  376 puncte - Portugalia
  337 puncte - Bulgaria
  264 puncte - Moldova
  254 puncte - Belgia
  224 puncte - Romania
  208 puncte - Italia
  152 puncte - Ungaria
  126 puncte - Suedia
  103 puncte - Croatia
  90 puncte - Franta

 • Pe mine mă interesa ţară cu ţară. Adică, de exemplu, publicul din Moldova ne-a dat 12 puncte, cel din Irlanda 10 şi tot aşa. Ce zici tu e totalul.

 • @Sylver - E probabil ingropat undeva prin siteul eurovision sau pe wikipedia.

  Uite linkul: https://en.wikipedia.org/wiki/Romania_in_the_Eurovision_Song_Contest_2017, ai acolo casuta cu cine ce a dat.

Adauga comentariu
 
CONCURSURI & URBAN.RO SOCIAL