Evolutia muzicala a lui Alex Velea in ultimii 10 ani [partea a II-a]

Urmarim impreuna evolutia muzicala a lui Alex Velea din 2005 pana in 2015. Hai sa vedem cum s-a schimbat de la Yamasha, la Minim Doi, relatia cu Antonia, prietenia cu Smiley si colaborarile cu gasca HaHaHa Production.

 

Alex Velea e unul din cei mai populari artisti din Romania, iar asta nu s-a intamplat peste noapte. El a inceput sa cante inca de la varsta de 9 ani, iar de la 16 la 20 de ani a studiat canto clasic, la 19 ani devenind primul castigator al emisiunii Star Factory in 2003.

Ieri am analizat evolutia sa din 2005 pana in 2011, de la colaborarile cu Anna Lesko si Anda Adam la primul sau album. Continuam azi retrospectiva si ne aducem aminte ca in 2012 a lansat in premiera pe Urban.ro clipul piesei "Cand noaptea vine" si chiar avea un mesaj special pentru cititorii nostri.

A insemnat revenirea la R&B si la piesele in limba romana dupa perioada dance din 2010 si 2011, iar piesa si clipul au fost primite foarte bine.

Romanian Music Awards 2012 a venit cu o noua premiera din partea lui Alex Velea, care a lansat atunci hit-ul "Minim doi", pe care l-am ascultat toata vara aceea.

Videoclipul sau a lansat atunci trendul clipurilor filmate in cartierul Ferentari din Bucuresti, pe care l-a preluat recent si Nicole Cherry pentru "Vive la Vida".

 Finalul lui 2012 a venit cu colaborarea cu Puya, Doddy, Posset si Mahia pe piesa "Maidanez", iar in vara lui 2013 ne-a spus ca "E marfa tare".

Povestea din acest videoclip se continua in clipul piesei "Aia e" pe care a lansat-o in colaborare cu Pacha Man la finalul verii. Tot atunci au inceput si zvonurile legate de relatia sa cu Antonia si posibilitatea divortului de Ana.

Dupa mai multe colaborari cu Smiley pe diferite piese, in 2013 cei doi au lansat piesa "Dincolo de cuvinte" ce a subliniat si mai mult prietenia care ii leaga pe cei doi.

2013 a insemnat de fapt pentru Alex Velea un an plin de colaborari cu alti artisti, printre care trebuie sa-i amintim aici pe Sisu - Spre stele si Puya  - Praf.

Despre piesa "Din vina ta", lansata anul trecut, s-a speculat multa vreme ca ar fi facut referire la fosta sa sotie, insa Alex a negat acest lucru.

Se pare ca stilul R&B il prinde cel mai bine pe Alex Velea, iar fanii sai aprecieaza mai mult astfel de melodii. "Din vina ta" a ajuns foarte rapid pe prima pozitie a celor mai difuzate piese romanesti.

Dupa ce relatia sa cu Antonia a devenit oficiala, in iarna anului trecut a aparut si primul videoclip in care cei doi sunt protagonistii povestii lor de dragoste. "Defectul tau sunt eu" este probabil cea mai sincera piesa lansata de Alex Velea pana acum.

Dupa doua piese sensibile, Alex a lansat anul acesta single-ul "Tiki Taka" care insa n-a reusit sa se ridice la nivelul pieselor din ultimii ani.

Videoclipul este insa foarte amuzant si creativ, iar filmarile acesuia au insemnat o serie de provocari pentru artist, dar pe care le-a trecut cu brio.

Ne asteptam insa ca pe finalul acestui an sa lanseze o piesa noua si, de ce nu, poate si un nou album. Mi-as dori, sincer, sa fie tot R&B pentru ca ducem lipsa de artisti romani pe acest gen, si cred ca acest stil il prinde cel mai bine pe Alex Velea.

Cum vi se pare evolutia sa din 2005 si pana acum? Cum credeti ca o sa sune muzica sa peste 10 ani?


Adauga comentariu
 
CONCURSURI & URBAN.RO SOCIAL