Skip to content

Ce puteti face in weekend-ul 11-13 martie: concertul WE ARE ONE, targ tematic de primavara, premiera „Cautatorul de vant” si Festivalul Noua Cinematografie Italiana in Romania

Incepand din acest weekend, s-au ridicat toate restrictiile cu privire la numarul de persoane in interior si capacitatile salilor de spectacole, fiind complet deschise salile de teatru si cinema, iar evenimentele de tip concert nu mai au limita de participare.

La Nottara, regizorul Cristi Juncu pune in scena „Mama”, o farsa neagra, cu mult umor, ce invaluie o drama psihologica nuantata, care spune o poveste tulburatoare si intensa despre singuratate, familie, nevoia de afectiune. 

La Mère, productia originala in limba franceza, a fost prima oara reprezentatala Théâtre de Paris, la Paris, pe 4 noiembrie 2010. Piesa a fost si ecranizata in 2020, cu Anthony Hopkins si Olivia Colman in rolurile principale, iar filmul a fost recompensat cu Premiul Oscar pentru cel mai bun scenariu adaptat si Premiul pentru cel mai bun actor in rol principal.

Din distributia spectacolului de la Nottara fac parte Catrinel Dumitrescu (Mama), Sorin Cocis (tatal), Rares Andrici/Vlad Balan (fiul), Diana Roman/ Alexandra Murarus (fata). Spectacolul are avanpremiera pe 11 martie, iar detalii complete sunt aici.

In acest weekend, filmul „Cautatorul de vant” intra in programul cinematografelor, fiind o poveste a unui barbat tanar care se refugiaza departe de oras atunci cand viata lui pare ca se sfarseste, doar ca sa descopere noi motive pentru a trai.

Cand Radu (Dan Bordeianu) afla ca mai are doar cateva luni de trait, fuge pana ajunge intr-un sat izolat, la Nea Pavel (Adrian Titieni), unde se refugiaza in casuta sa mica din varful dealului. Timpul trece si Radu incepe sa traiasca o noua viata, uitand de asteptarea mortii si bucurandu-se de simplitatea clipei. El cutreiera imprejurimile impreuna cu batranul, „cautand vant”. Curand isi da seama ca s-a indragostit de o femeie din sat (Olimpia Melinte), si isi aminteste de sfarsitul sau iminent.

La MTR, a inceput Festivalul Noua Cinematografie Italiana in Romania, cu intrare gratuita.

Proiectiile din program sunt „Pradatorii” – regia Pietro Castellitto, „Surorile Macaluso” – regia Emma Dante, „Marx poate sa astepte” – regia Marco Bellocchio, „Momente de fericire neinsemnata” – regia Daniele Luchetti, „Ascuns” – regia Giorgio Diritti, „Paris, Arondismentul 13 (Les Olympiades)” – premiera, regie: Jacques Audiard, si „Noduri” – regia Daniele Luchetti. Detalii aici.

Pe Arena Nationala, are loc concertul WE ARE ONE, care are ca scop strangerea de fonduri pentru refugiatii ucrainieni.

Evenimentul incepe sambata, 12 martie, de la ora 16.00, iar pe scena vor urca  Armin van Buuren, Tom Odell, Jamala, dar si artistii nationali INNA,  Grasu XXL, Irina Rimes, Guess Who, Carla’s Dreams, Spike, Andra, Vama, Horia Brenciu, Antonia si alti peste 40 de artisti.

Biletele se gasesc la 49 lei sau la 79 lei, iar evenimentul va dura opt ore, si va fi disponibil si prin livestram, dar si pe ProTV si KissFM. Detalii aici.

Duminica, 13 martie, la Teatrul Godot, are loc concertul Bucharest Jazz Orchestra: Sophisticated Lady.

Bucharest Jazz Orchestra elogiaza primavara, bucuria unui nou inceput plin de sperante dar mai ales, elogiaza femeia, fara de care viata nu ar putea exista, oferind un concert intitulat „Sophisticated Lady” la care vor participa solistii sai de suflet Irina Sarbu si Adrian Nour alaturi de invitatele lor, Ana Maria Munteanu, Sorina Georgiana Rotaru si Ana Maria Rosu. Detalii despre concert aici.

La MTR are loc in acest weekend Piata Taraneasca de primavara, cu intrare libera.

Cele mai gustoase preparate traditionale, dar si mancare gatita se vor regasi la targ, precum si mesteri si artizani, lucruri vechi, mobila, ceasuri, si multe altele. Detalii aici.

Expozitia „Nicolae Iorga – 150 de ani de la nastere” este deja deschisa la Muzeul National de Istorie a Romaniei si va putea fi vizitata pana la finalul lunii mai 2022.

Muzeul National de Istorie a Romaniei il omagiaza pe Nicolae Iorga (1871-1940), la 150 de ani de la nastere, prin intermediul unei expozitii care pune in valoare un numar important de piese donate de catre profesorul univ. dr. Andrei Pippidi, nepot al lui Nicolae Iorga, piese ce formeaza Colectia „Iorga-Pippidi”, devenita parte a patrimoniului national.

Daca vreti sa luati in calcul o noua optiune de miscare, va propunem cursurile de baletul pentru adulti.

O solutie ar putea fi clasele de balet pentru adulti. E timpul sa uitati miturile conform carora puteti face balet doar pana la o anumita varsta sau ca numai persoanele cu o anumita conformatie a corpului sunt potrivite acestui stil de dans. Ca o alternativa la antrenamentele fitness, astazi multe dintre scolile de balet ofera si cursuri dedicate adultilor. 

Baletul antreneaza toate grupele de muschi, activeaza multe zone din creier, lasand “pe liber” functia vorbirii, fiind astfel un antrenament complet, dar si o forma de relaxare.

Nu avem nevoie de cuvintele potrivite pentru a face balet, asa ca partea responsabila cu aceasta functie este in pauza ori de cate ori dansam. Pe langa faptul ca baletul implica in miscare toate grupele de muschi, iar asta duce la kilograme in minus si laun corp frumos sculptat, acest tip de dans este un adevarat aparat fitness pentru creier. 

Astfel, ori de cate ori facem balet, ne folosim partea stanga a creierului pentru executia combinatiilor de pasi, partea dreapta pentru a interpreta muzica si a da expresivitate corpului, portiunea posterioara superioara a creierului pentru a interpreta relatiile spatiale si partea de jos pentru a memora pasii. 

Alegand baletul va antrenati complet si creierul. In plus, baletul se exerseaza cel mai frecvent pe muzica clasica, un tip de muzica cu reale beneficii pentru intuitie si capacitatile noastre cognitive. Cel putin asta sustin studiile care au avut ca subiect muzica baroca si stilul muzical incadrat in “Clasicismul vienez”, cercetari care au aratat ca, astfel, sunt stimulate undele cerebrale “Alpha”, cele prezente ori de cate ori suntem calmi, relaxati si in starea de meditatie. 

Citește în continuare