Skip to content

Balet pentru adulti – care sunt beneficiile acestui stil de dans si unde sa iei lectii de balet in Bucuresti

Antrenamentele intense de la sala nu sunt pentru voi,clasele de Yoga sau Pilates pur si simplu nu va atrag sau poate ca ati ramas cu un regret din copilarie cand nu v-ati putut implini visul de a deveni vedete in arta baletului…

O solutie ar putea fi clasele de balet pentru adulti. E timpul sa uitati miturile conform carora puteti face balet doar pana la o anumita varsta sau ca numai persoanele cu o anumita conformatie a corpului sunt potrivite acestui stil de dans. Ca o alternativa la antrenamentele fitness, astazi multe dintre scolile de balet ofera si cursuri dedicate adultilor. 

Baletul antreneaza toate grupele de muschi, activeaza multe zone din creier, lasand “pe liber” functia vorbirii, fiind astfel un antrenament complet, dar si o forma de relaxare 

Nu avem nevoie de cuvintele potrivite pentru a face balet, asa ca partea responsabila cu aceasta functie este in pauza ori de cate ori dansam. Pe langa faptul ca baletul implica in miscare toate grupele de muschi, iar asta duce la kilograme in minus si laun corp frumos sculptat, acest tip de dans este un adevarat aparat fitness pentru creier. 

Astfel, ori de cate ori facem balet, ne folosim partea stanga a creierului pentru executia combinatiilor de pasi, partea dreapta pentru a interpreta muzica si a da expresivitate corpului, portiunea posterioara superioara a creierului pentru a interpreta relatiile spatiale si partea de jos pentru a memora pasii. 

Alegand baletul va antrenati complet si creierul. In plus, baletul se exerseaza cel mai frecvent pe muzica clasica, un tip de muzica cu reale beneficii pentru intuitie si capacitatile noastre cognitive. Cel putin asta sustin studiile care au avut ca subiect muzica baroca si stilul muzical incadrat in “Clasicismul vienez”, cercetari care au aratat ca, astfel, sunt stimulate undele cerebrale “Alpha”, cele prezente ori de cate ori suntem calmi, relaxati si in starea de meditatie. 

6 scoli de balet pentru adulti din Bucuresti

Nu toate scolile sau cursurile de balet pentru adulti sunt la fel. Unele ofera posibilitatea de a va inscrie in clase de incepatori/intermeditari/avansati, altele pun accent pe tehnica, in vreme ce altele marseaza pe balet ca forma de relaxare, ca pe un alt tip de antrenament fitness, ceva mai accesibil. 

Pe langa detalii legate de locatie, transport, accesibilitate sau locatie, studiaza si criteriile de mai susinainte de a face cea mai buna alegerepentru tine. 

Academia de Dans Ballet Art 

Adresa: Str. Dr. Staicovici nr. 4, sector 5, Bucuresti (reper: OPERA CENTER) si Str. Mihail Sebastian nr. 130 (reper: Calea 13 Septembrie – cinematograful Lira)
Website: www.balet.ro
Facebook: www.facebook.com/BalletArtRomania/

Academia de Dans Ballet Art este singura scoala care ofera programe avansate de balet, realizate dupa tehnicile Bolshoi Ballet Academy. Cursurile de balet pentru adulti au loc de doua ori pe saptamana, dureaza 60 de minute sub indrumarea unui instructor cu experienta si sunt personalizate pentru nivelul grupei. 

In plus, Ballet Art are in portofoliu si alt fel de clase, cum ar fi cursuri de balet pentru copii, grupuri de performanta sau cursuri debalet contemporan. 

Dance Room Studio 

Adresa: Str. Pictor Theodor Aman, nr 17, sector 1, Bucuresti 
Website: www.danceroom.ro/contact
Facebook: www.facebook.com/DanceRoomStudio/

La Dance Room Studio trebuie sa exploratipentru a descoperi magia diverselor tipuri de antrenament. Poate tocmai de aceea, oferta scolii este atat de variata. In plus, aici veti invata ca baletul are mai multe forme, experimentand intre Ballet Fit Ball, Cardio Ballet, Fly Ballet, Ballet Upper Body Workout, Barre-Ballet Workout sau Burn Fat Ballet. 

Bineinteles, daca nu vreti sa va rezumati la balet, puteti alege intre celelalte lectii de Yoga, Pilates, Dans Contemporan, Fit and Flexible, Bosu Body Sculpting etc. 

Casa de Balet 

Adresa: Studio Dorobanti – Calea Dorobanti nr. 127-129, Sector 1, Bucuresti (la intersectia strazilor Calea Dorobanti cu Washington) 
Website: www.casadebalet.ro/despre-casa-de-balet
Facebook: www.facebook.com/cursuridebalet

In 2008, balerina Catalina Tudor a deschis Casa de Balet pentru a indruma cat mai multi copii pe acest drum si, iata, de a oferi si celor mai mari sansa de a face balet intr-un cadru profesionist. Astfel, puteti alege in cadrul acestor cursuri de balet pentru adulti dintre clasele Incepator, Intermediar si Avansat. 

Tot aici, pot invata sa danseze balet si copiii si adolescentii, scoala oferind totodata si cusuri de balet in gradinite. 

Balet Studio GIULIANA 

Adresa: Str. Traian Popovici 77 , et. I (zona P-ta Alba Iulia)
Website: www.giuliana.ro
Facebook: www.facebook.com/balet.giuliana

Iuliana Rizescu este balerina in cadrul Teatrului National de Opereta “Ion Dacian” din Bucuresti, iar in 2001 a infiintat acest studio de balet unde si preda ca profesor. Balet Studio GIULIANA are in portofoliu cursuri de balet pentru toate categoriile de varsta (copii, adolescenti, adulti), de la incepatori  pana la avansati. 

In plus, din acest an, aici se vor preda si lectii de dans contemporan.

Bucharest City Ballet 

Adresa: Str. Gheorghe Vartej, nr. 5, Sector 3, Bucuresti
Website: 
www.bucharestcityballet.com
Facebook: www.facebook.com/BucharestCityBallet

La Bucharest City Ballet, puteti alege intre diverse cursuri, pentru varste si dorinte diferite. Chiar si pentru copii, lectiile sunt divizate astfel: Baby Ballet, Cursuri Pre Ballet, Cursuri Preparatory, Cursuri Ballet Level 1, Cursuri Ballet Level 2, si Cursuri Ballet Intensiv. 

Body Ballet se adreseaza atat adolescentilor, cat si adultilor. Aici exista si optiunea cursurilorde balet individuale sau a altorstiluri de dans. 

Victoria Dance 

Adresa: Piata Victoriei – Calea Victoriei 206 (in apropiere de Piata Victoriei) vis-a-vis de Starbucks si Piata Universitatii – Bulevard Hristo Botev 1, et. 2, Bucuresti
Website: 
www.victoriadance.ro
Facebook: www.facebook.com/VictoriaBaletCopii

Studioul din Calea Victoriei organizeaza periodic cursuri de dans clasic pentru adulti. Aici puteti alege intre balet, jazz, dance si flamenco, fiecare cu clase de incepatori si intermediar. Victoria Dance ofera si Cursuri de balet mama si fiica, Cursuri Pilates, Cursuri Pilates Mama si bebe, Dansul Mirilor si Cursuri Dans Individual. 

Citește în continuare