Skip to content

12 locuri in Bucuresti cu cea mai buna inghetata, gelato, sorbet dar si specialitati fara zahar si vegane

Canicula verii se poate tempera si cu o inghetata artizanala mancata in oras. La Bucuresti, o serie de gelaterii au propriile retete pe care le pregatesc in cele mai gustoase combinatii, cu o parte din ingrediente chiar de la producatorii locali.

Zexe Braserie are propria inghetata creata de patiserul Ana Consulea, care a mai deschis si Zelato, mica toneta de la intrarea in parcul Herastrau.

Ana Consulea este unul dintre cei mai priceputi cofetari-patiseri din tara, iar inghetata pe care o creeaza in laboratoarele Zexe este o continuare fireasca a pasiunii ei pentru dulcele echilibrat. In functie de ingredientele sezonului, atat inghetata, cat si sorbetul sunt de incercat, daca sunteti in zona Aviatorilor. Zexe Braserie se afla pe Bulevardul Aviatorilor nr.65, iar Zelato este toneta de la intrarea in parcul Herastrau. 

Rawmantic este alternativa sanatoasa, vegana si fara zahar a inghetatei.

Inghetata se vinde individual, pe bat, si este pregatita zilnic in cantitati reduse, avand o textura usoara, pe baza de cocos si nuci caju, imbracata in ciocolata alba sau neagra. Puteti alege dintre urmatoarele sortimente: Nocciolatta, Pistacchio, Berry Dream, Snickersz sau Amarenna Croccante. Gustul dulce este dat de fructe si indulcitori naturali – sirop de agave, artar sau Stevia. Rawmantic este deschisa pe strada Frosa Sarandy 15.

Inca de anul trecut, zona Piata Amzei a devenit un punct gastronomic urban, unde Velocita, Sweetology, Piu di un Gelato si Delicii Gelato si-au gasit locul. 

Velocita este senzatia verii trecute, cu putine sortimente de inghetata si ingrediente premium, ca inghetata de fistic, cea de caramel cu unt sarat, inghetata de vanilie din diferite regiuni ale lumii sau cea de capsuni. Velocita este situata pe Calea Victoriei nr.122.

Peste drum de Velocita este si Piu di un Gelato, o poveste italiana in diferite sortimente, disponibila la pahar sau la cornet. 

Sweetology se poate lauda cu numeroase tipuri de inghetata vegana (grapefruit si Aperol, mango, lamaie si lime), dar si cu clasicele inghetate de capsune, nutella, alune de padure, caramel sarat, fistic sau vanilie. 

Sweetology nu foloseste in prepararea desertului arome, conservanti sau coloranti. Puteti comanda si online, mai multe cantitati fiind disponibile – de la 350g la 1kg, dar si conuri pentru a va servi singuri inghetata. Informatii despre meniu sunt disponibile aici, iar adresa fizica a gelateriei este Calea Victoriei 122.

Brandul italian Antica Gelateria del Corso apare din ce in ce mai des si in restaurantele si cafenelele din Bucuresti. 

Antica Gelateria del Corsoofera si sortimente vegane, propunerile brandului italian cuprind 6 arome vegane printre care si un sorbetto din ciocolata Perugina sau inghetata de zmeura, dar si ciocolata, nocciola, vanilia de Madagascar, tiramisu, biscotto sau cafea.

Ingredientele ce stau la baza retetelor sunt de cea mai buna calitate, fiind inregistrate IGP (indicatie geografica protejata). O parte dintre produse pot fi comandate si online, aici.  

Delicii Gelato are in meniu inghetata artizanala cu arome deosebite, precum susanul negru sau ciocolata cu portocale.

Printre sortimentele gelateriei se numara biscuitii, nucile, iaurtul, caramelul sarat, dar si amaretto, mascarpone, matcha, alaturi de multe altele, in functie de disponibilitatea materiei prime. Exista si variante fara zahar, iar toate ingredientele folosite sunt naturale. Delicii Gelato se gaseste in zona Floreasca, pe strada Constantin D. Aricescu nr. 65 si in zona Calea Victoriei, pe strada General Berthelot nr.5.

Gelateria Friddi ofera cel mai bun sorbet de ciocolata, preparat dintr-o varietate rara de cacao – Criollo.

In laboratorul propriu al gelateriei este produsa o gama diversificata de inghetata si sorbet artizanale, dupa retete italienesti autentice, folosind doar ingrediente 100% naturale. Printre sortimentele de sorbet care merita incercate se numara cele de fructe: mango, capsune, fructul pasiunii sau cel de caise, care sunt disponibile in functie de sezon, iar printre aromele de baza clientii pot opta pentru cea de vanilie bio, vanilie tahiti, fistic bio, migdale, nuci si multe altele. Gelateria Friddi se gaseste pe strada Vasile Alexandri nr.4, iar informatii despre meniul complet sunt disponibile aici.

Butoiul cu inghetata ofera o alta poveste antreprenoriala romaneasca care are la baza memoria gustului.

Inghetata de la Butoiul cu inghetata este produsa prin introducerea compozitiei intr-un cilindru de inox, care, la randul sau se introduce intr-un butoi, in jurul caruia se adauga gheata si sare (pentru a grabi procesul de inghetare). Ulterior, se incepe rotirea cilindrului de inox, manual, timp de aproximativ 4 ore. Sortimentele preferate ale clientilor sunt: mar copt cu biscuiti, lavanda, coliva, caramel sarat cu ananas si dovleac copt cu scortisoara. Butoiul cu inghetata se gaseste pe strada Ion Neculce nr. 65, iar in weekend la complexul Edenland Park.

Gioelia Cremeria (fosta Cremeria Emilia) ofera clientilor inghetata artizanala preparata cu ingrediente atent selectionate, precum oua de ferma, lapte organic, fructe proaspete si zahar din trestie.

Pe langa inghetata artizanala, clientii pot comanda si delicioasele deserturi Minuetti (servite intr-un borcan de sticla, plin de semifreddo dulce, in diferite arome si culori) sau Bicchierini. Gioelia Cremeria realizeaza totodata si torturi de inghetata cum este cel de zmeura, tortul cu branza sau cu crema catalana. Pentru a degusta inghetata Gioelia Cremeria, puteti face o vizita in Baneasa Shopping City sau pe strada Franceza nr. 38-42.

Inghetata artizanala oferita de Moritz Eis Romania este 100% naturala, fara coloranti si fara aditivi.

Variantele de inghetata de lamaie cu menta, afine si lavanda, zmeura, portocale si ghimbir, menta si piersici, vanilie de Madagascar sau Crema Fiorentina sunt doar cateva dintre deliciile care se regasesc in oferta lantului de gelaterii Moritz Eis. Inghetata se poate savura in cartierul Floreasca, pe strada Frederic Chopin nr. 10-12 si langa Ateneu, pe strada Episcopiei nr.6.

DolciConi este gelateria care va rasfata cu arome gustoase precum iaurt cu portocale, lamaie cu busuioc sau cocos cu migdale.

Printre sortimentele disponibile la DolciConi sunt de luat in considerare si cele cu fructul pasiunii, mango, zmeura, capsune, magiun, vanilie, iaurt cu visine, zabaione, gianduia, crema de ou cu vin Marsala, biscuite cu lavanda sau ciocolata neagra. Tot de aici va puteti rasfata si cu desertul sicilian cannoli (maxi 15 lei/buc, mini 5 lei/buc). Saptamanal, gelateria isi actualizeaza pe pagina de Facebook sortimentele de inghetata disponibile, printre acestea numarandu-se si cele fara zahar. Inghetata se poate degusta pe str. Drobeta nr. 19 si in strada Vasile Lascar nr 26-28.

Citește în continuare