Skip to content

Radu Jude, Miruna Minculescu si Adrian Sitaru printre cele 12 scurtmetraje romanesti care vor intra in competitia ANONIMUL 2022. Festivalul International de Film Independent revine la Sfantu Gheorghe, in Delta Dunarii, intre 8 si 14 august.

O noua editie a Festivalului International de Film Independent ANONIMUL, cea de-a 19-a din istoria evenimentului, va avea loc in perioada 8 – 14 august 2022, la Sfantu Gheorghe in Delta Dunarii.

Programul ANONIMUL 2022 cuprinde 2 competitii de scurtmetraje, romanesti si internationale, si proiectii de film de lungmetraj insotite de intalniri si dialoguri intre cineasti si public. Asa cum s-a intamplat de nenumarate ori si in trecut, in aceasta competitie se inscriu de obicei viitorii mari regizori romani aflati la debut. In acelasi timp, in selectia din acest an veti gasi si nume deja cunoscute si premiate precum Radu Jude, Adrian Sitaru si Miruna Minculescu.

In competitiile de scurtmetraje internationale si romanesti au fost inscris peste 400 de scurtmetraje din 50 de tari, selectia apartinand criticului de film Ionut Mares.

„Competitia de scurtmetraje romanesti de anul acesta aduce impreuna cineasti consacrati si tineri la inceput de drum (unii inca studenti!). Drame de cuplu sau de familie si reflectii politice despre trecut, la care se adauga si putina comedie. Povesti plasate deopotriva in spatii urbane si rurale, dar si in lumea deloc usoara a romanilor aflati la munca strainatate. Cautari reusite in zona realista si exercitii indraznete de stil. O selectie diversa, dar unita prin ambitia fiecarui cineast de a gasi forma justa pentru a-si exprima preocuparile artistice”, spune selectionerul Ionut Mares.

In privinta competitiei de scurtmetraj romanesc, au fost inscrise 80 de filme din care au fost selectate 12 titluri pe care le puteti gasi mai jos.

In competitia ANONIMUL 2022 de scurtmetraje romanesti veti putea vedea „Arta inselaciunii” – regia Adrian Sitaru; „Aurica, viata de caine” – regia Mihai Dragolea; „Casa noastra” – regia Bogdan Alexandru; „Corri si Willi” – regia Tudor Pojoni; „Cum se intinde un nor spre altul” – regia Daniel Popa; „Extravaganzia mare, blat subtire, sos iute” – regia Andrei Redinciuc; „Fragmentari” – regia  Miruna Minculescu; „In numele tatalui” – regia Vladimir Dembinski; „Planuri de vacanta” – regia Alexandru Mironescu; „Potemkinistii” – regia Radu Jude; „Stille Post” – regia Brigitta Kanyaro; „The Story of Wedding Balloon” – regia Radu C. Barbu.

Dintre cele 12 productii selectate, publicul va alege – prin vot – castigatorul premiului pentru cel mai bun scurtmetraj romanesc, in valoare de 1.000 de euro, in timp ce Fundatia Anonimul va alege din competitiile de scurtmetraj romanesc si international castigatorul Premiului „Ovidiu Bose Pastina”, in valoare de 1.000 de euro.

Mai multe detalii si programul festivalului vor fi comunicate pe parcursul saptamanilor viitoare pe festival-anonimul.ro/

Citește în continuare