Skip to content

150 de designeri din toata lumea expun la prima editie Romanian Jewelry Week intre 19 si 24 martie in Bucuresti

Assamblage Scoala de Bijuterie Contemporana organizeaza prima editie Romanian Jewelry Week – un eveniment dedicat domeniului inovator si efervescent al bijuteriilor contemporane din Romania si din intreaga lume, in perioada 19-24 martie 2020. Un numar record de 150 de designeri romani si internationali isi vor expune creatiile in cadrul primei editii ROJW dedicata aniversarii celor 10 ani de existenta a scolii Assamblage.

Fondatorul Romanian Jewelry Week, David Sandu, a selectat artisti cu cele mai spectaculoase idei, concepte, forme, culori, tehnici si modalitati de exprimare, pentru a-i dezvalui publicului larg din Romania, din perspectiva artei contemporane.

Romanian Jewelry Week 1.0 va prezenta colectiile a peste 70 designeri romani si are ca invitati peste 80 de creatori, colective si asociatii de designeri din Portugalia, Italia, Marea Britanie, Ungaria, Elvetia, Canada, Israel, Mexic. Printre acestea se numara Milano Jewelry Week, PIN – Asociatia de Bijuterie Contemporana din Portugalia, scoli de bijuterie contemporana faimoase precum Alchimia (Florenta) si Krama (Atena).

Creatiile artistilor si designerilor romani si internationali vor putea fi admirate timp de 6 zile la ARCUB Gabroveni (Strada Lipscani nr. 84 – 90), unde vor avea loc vernisajul expozitiei „Retrospectiva Assamblage”, conferinte, dezbateri, lansari de carte si Targul de bijuterie contemporana ROJW 1.0. Alte muzee, galerii si spatii culturale din Bucuresti vor completa harta Romanian Jewelry Week.

Programul complet al evenimentului va fi disponibil pe aici.

Una dintre cele mai recunoscute si scumpe bijuterii din lume este diamantul Hope de 45,42 de carate, de culoare albastru-cenusiu inchis, si are o valoare estimata la 250 milioane de dolari.

A fost descoperit in Golconda, India, in 1666, si a fost cumparat initial de regele Ludovic al XIV-lea, in 1668. Diamantul a ramas in posesia familiei regale pana in 1792, fiind furat in timpul Revolutiei Franceze.  Diamantul a reaparut in 1839 la New York, in catalogul colectiei de bijuterii a lui Henry Philip Hope.

De-a lungul timpului a apartinut lui Pierre Cartier, Evalynei Walsh McLean si lui Harry Winston, cel care a donat in cele din urma bijuteria muzeului Smithsonian din Washington DC, unde este expusa in prezent. Diamantul este prins de un colier de 45 de diamante mici si incercuit in 16 diamante albe. Culoarea sa pare albastru inchis, dar sub lumina ultravioleta straluceste in nuante rosiatice.

Aici puteti afla despre cele mai scumpe diamante, montate in cele mai spectaculoase coliere din istorie

Citește în continuare