Skip to content

2 retete delicioase din cartea de bucate „Emily in Paris”, inclusiv reteta lui Chef Gabriel pentru omleta cu verdeata. Include secretele mancarurilor preferate ale personajelor din serial si cele mai bune retete frantuzesti.

In timp ce in Paris au inceput de cateva zile filmarile pentru sezonul 3 din serialul Netflix „Emily in Paris”, producatorii seriei au pregatit lansarea unei carti de bucate.

Intitulata „Emily in Paris: The Official Cookbook”, cartea va include 75 de retete inspirate de mancarurile preferate de personajele din serial dar si retete ale celor mai bune preparate frantuzesti.

Cartea va fi disponibila incepand cu 16 august, va avea 224 de pagini si va include, pe langa retetele care definesc stilul de viata al lui Emily Cooper, jucata cu brio de Lily Collins, si o serie de imagini din serial, citatele preferate ale fanilor seriei si descrieri detaliate ale fiecaruia dintre personajele povestii. Alaturi de acestea, vor fi retete si imagini cu aperitive, produse de patiserie, cocktailuri si preparate pentru orice ocazie.

Ideea cartii vine in completarea unor tendinte regasite tot mai des printre fanii serialelor de pe Netflix: din ce in ce mai multi isi doresc sa traiasca experiente precum in „Bridgerton” sau „Emily in Paris”. Pe langa colectii vestimentare, de incaltaminte sau de produse de frumusete, publicul e dornic de experiente imersive prin care poate ajunge cat mai aproape de scena preferata din serial.

In acest sens, au fost organizate quest-uri sau baluri „Bridgerton” iar fanii „Emily in Paris” au creat liste ale celor mai indragite locuri care apar in serial si care pot fi vizitate in Paris. 

Dupa o vizita de zilele trecute la celebrul restaurant in care gateste Chef Gabriel in cele 2 sezoane din „Emily in Paris”, am aflat ca nu mai exista niciun loc liber pentru cina in restaurantul mediteranean Terra Nera (asa cum se numeste in realitate) pentru urmatoarele 2 luni si exista rezervari in avans pentru urmatorii 2 ani. 

Langa „restaurantul lui Gabriel” se afla Boulangerie Moderne (are acelasi nume si in serial si in realitate) care serveste celebrele pain au chocolat de care Emily se bucura in primul episod din primul sezon al serialului. In apropiere se mai afla si Cafe de Flore dar si Pantheonul, toate fiind vizitate de fanii seriei care isi doresc sa se pozeze in locurile prin care au trecut Emily, Gabriel, Camille sau Mindy in serial.

In cartea de bucate „Emily in Paris: The Official Cookbook” vor fi incluse si retete clasice frantuzesti mentionate in serial precum ratatouille, pain au chocolat dar si cheeseburgeri cu bacon sau quiche au ciment cunoscuta si sub numele de Chicago deep-dish pizza.

Probabil cea mai asteptata reteta este cea a omletei lui Gabriel, alaturi de delicioasele Crème Brûlées pe care le sparge designerul Pierre Cadault.

In incercarea de a promova experientele gastronomice pariziene, producatorii serialului au facut publice 2 retete din carte pe care va invitam sa le descoperiti si sa le incercati mai jos. Cartea poate fi comandata de aici.

Pentru omleta lui Gabriel, aveti nevoie de 4 oua, un praf de sare fina de mare, 2 linguri de unt nesarat si 1 lingurita de verdeata tocata: arpagic, tarhon, patrunjel, cervil si alte ierburi proaspete la alegere.

Intr-un castron, amestecati ouale, jumatate din amestecul de ierburi si un praf de sare. Incalziti o tigaie antiaderenta la foc mediu spre mic, adaugati o lingua de unt, inclinand tigaia pe masura ce se topeste pentru a distribui uniform untul pe fundul tigaii. Se toarna jumatate din oua in tigaie.

Lasati ouale sa se incalzeasca usor, apoi folositi o spatula pentru a amesteca ouale energic pana devin cremoase. Asigurati-va ca nu se lipesc de fundul cratitei, daca se intampla acest lucru, miscati-le usor cu spatula. Intindeti ouale intr-un strat uniform, scoateti tigaia de pe foc si, ridicand manerul, inclinati tigaia departe de dvs., apoi rulati usor peste ea portiunea de omleta cea mai apropiata de dvs. Acum,  ridicati omleta pana la marginea din coltul cratitei si pliati cu grija deasupra, suprapunand primul pliu. Omleta trebuie sa aiba forma ovala si sa nu fie rumenita.

Glisati omleta pe o farfurie de servire si acoperiti cu jumatate din amestecul de ierburi ramas. Serviti imediat.

In scena din primul sezon in care Emily sta singura la o masa de la Cafe de Flore, cu un pahar de vin in fata, si incepe o conversatie cu Thomas, intelectualul francez care ii devine iubit temporar, cei 2 discuta despre salata Caesar din meniu care costa 20 de euro.  

Pentru 4 portii de salata Caesar in stil european, aveti nevoie de 2 cani de paine de tara taiata in cuburi cu latura de 2,5 centimetri, 6 linguri de ulei de masline extravirgin, sara de mare fina, piper negru proaspat macinat, 1 catel mare de usturoi, tocat, 3 fileuri de ansoa dintr-o conserva cu ulei de masline, 2 galbenusuri mari, 2 linguri de suc de lamaie, 1 lingurita de mustar de Dijon, 1 lingurita de sos Worcestershite, o treime de cana de ulei neutru, cum ar fi uleiul de avocado, 2 frunze de salata romana si parmezan pentru razuit deasupra.

Preincalziti cuptorul la 190 de grade Celsius. Ingramaditi cuburile de paine pe o tava. Stropiti cu 3 linguri de ulei de masline, asezonati cu sare si piper si amestecati, apoi intindeti cuburile intr-un singur strat. Coaceti cuburile, intorcandu-le o data sau de doua ori, pana devin aurii pe toate partile, aproximativ 13 minute. Se da deoparte la racit.

Intr-un castron, cu o furculita, zdrobeste impreuna usturoiul si 1/4 lingurita de sare pana se formeaza o pasta. Ansoa se paseaza tot intr-o pasta si se adauga peste sare si usturoi. (Ca alternativa, folositi un mojar si un pistil pentru a pasa usturoiul, sarea si ansoa.) Adauga galbenusurile de ou, sucul de lamaie, mustarul, sosul Worcestershire si 1/4 lingurita de piper pana se omogenizeaza. In timp ce amestecati constant, adaugati treptat cele 3 linguri de ulei de masline ramase si apoi uleiul de avocado intr-un jet subtire, continuand sa bateti pana cand dressingul este omogen. Veti avea nevoie doar de jumatate din dressing pentru salata. Restul se va pastra intr-un recipient ermetic in frigider timp de pana la trei zile si poate fi folosit la un al doilea Caesar sau o simpla salata verde.

Intr-un castron larg de servire, combinati salata verde si jumatate din crutoane. Stropiti cu aproximativ jumatate din dressing si amestecati usor, dar bine. Acoperiti cu crutoanele ramase. Folosind un curatator de legume, rade parmezanul peste salata. Serviti imediat.

Citește în continuare