Skip to content

30.000 de dovleci vor fi sculptati si luminati la festivalul toamnei, PumpkinFest, in Bucuresti

PumpkinFest este primul festival de toamna care isi propune sa construiasca cel mai mare zid de dovleci personalizati din Europa. Festivalul se desfasoara intre 24 si 27 octombrie, in Parcul Regele Mihai (Herastrau) din Bucuresti, zilnic incepand cu ora 10:00.

Familiile cu copii si toti cei pasionati de traditiile de toamna sunt invitati sa participe la cel mai mare atelier de sculptat dovleci si sa ccontribuie la realizarea recordului.

Organizatorii festivalului isi doresc sa puna impreuna 30.000 de dovleci personalizati, cu care sa formeze un zid inalt de 4 metri si lung de 100 de metri. Acestia vor fi iluminati in fiecare seara pentru a crea un spectacol aparte.

Peste 30 de restaurante si foodtruck-uri vor fi prezente la festival

Timp de patru zile, in Parcul Regele Mihai (intrarea Charles de Gaulle), vizitatorii se vor delecta cu preparate delicioase precum: dovleac copt, castane coapte, must si vin de casa, placinte si prajituri cu dovleac, cu branza sau cu mere si alte specialitati nationale si internationale.

Activitati creative pentru toate varstele in cadrul PumpkinFest

Organizatorii evenimentului au pregatit diverse ateliere de creatie cu specific de Halloween, face painting monstros, tatuaje cu henna si caricaturi de groaza. Cei mici impreuna cu parintii sunt asteptati la ateliere de pictura pe ceramica sau pe lampioane de dovleac. In diminetile de weekend, MC Lia Gherman impreuna cu micii vrajitori vor anima atmosfera si ii vor provoca pe toti copiii la joaca.

Pe 27 octombrie, la 17:00, va avea loc parada costumelor de Halloween, unde toata lumea este invitata ca sa poata fi realizata cea mai mare si colorata parada de costume din aceasta toamna, sub lumina calda a dovlecilor luminati.

Tot in cadrul festivalului PumpkinFest, peste 40 de designeri si artisti hand made vor participa la targul de designeri cu decoratiuni din lemn, bijuterii din cupru, argint sau rasita, haine pictate de artisti talentati si jucarii realizate manual cu atentie si grija pentru arta si frumos.

Intrarea la PumpkinFest este gratuita pentru toti participantii. Cei care doresc sa contribuie la construirea zidului si la personalizarea dovlecilor, isi pot achizitiona un kit special care contine un bostan, manusi, unealta de cioplit si lumanare, ce costa 30 de RON si poate fi rezervat in prealabil pe site-ul wishfest.ro.

Cateva idei ingenioase pentru personalizarea dovlecilor:

Daca vreti o iesire din Bucuresti, puteti incerca o noapte „de spaima” la Castelul Bran

Halloween-ul a devenit, in ultimii ani, o sarbatoare faimoasa in toata lumea, inclusiv in Romania, dar si un motiv de petrecere in costume cat mai infricosatoare si inventive.

Noaptea de Halloween va fi sarbatorita la Castelul Bran sambata, pe 2 noiembrie 2019, incepand cu orele 19:00, prin tururi nocturne si o petrecere tematica intr-un cort special amenajat in Parcul Regal.

In acest an, pe langa decoratiunile fioroase, turul nocturn al Castelului aduce o experienta senzoriala unica: muzica si sunete infricosatoare, intalnire cu Contele Dracula si cu prietenii sai, creaturile noptii si, bineinteles, bomboane pentru copii. Iluminatul scazut, scartaitul podelelor si vinul rosu vor completa atmosfera de groaza din Castel.

Citește în continuare