Skip to content

4 hoteluri din Europa cu colectii impresionante de arta

Daca vacantele voastre au nota culturala si daca ati visat vreodata sa traiti inconjurati doar de opere de arta, o optiune – dincolo de propriile achizitii – ar fi sa petreceti un week end intr-unul dintre hotelurile din Europa care au colectii impresionante de arta.

In Scotia, Italia sau Elvetia aceste hoteluri intra la categoria luxury – 5+ stele – iar preturile camerelor pe noapte pornecs de la 400 de euro in sus. Experienta este insa nepretuita.

THE FIFE ARMS

In 2014, familia Iwan si Manuela Wirth, mare colectionara de arta, a cumparat un hotel vechi din Scotia si l-a transformat intr-una dintre cele mai spectaculoase colectii de arta privata… in care poti sa locuiesti.

Hotelul a suferit trasformari si renovari pe durata a 5 ani, a fost inaugurat la inceputul acestui an, iar la inaugurare au participat si printul Charles, impreuna cu sotia sa Camilla.

In hotel se afla peste 14.000 de obiecte de arta de la un tablou de Picasso, pana la un pian super spectaculos creatie Mark Bradford.

Fife Arms a fost construit pe vremea Reginei Victoria, asa ca proprietarii i-au adus un omagiu achizitionand obiecte de arta care au apartinut apropriatilor sai, unele daruite chiar de Regina in semn de apreciere pentru buna colaborare.

O camera in The Fife Arms costa de la 325 de lire pe noapte. Puteti descoperi mai multe aici https://thefifearms.com/

Resedinta Belmond, Mallorca, Spania

Pe insula Mallorca din spania se afla un micut oras care e considerat centrul cultural si artistic al Spaniei. Se numeste Deià si e locul unde multi pictori si sculptori isi petrec vacantele de vara. In acest orasel se afla hotelul Belmond care ii aduce un omagiu pictorului paniol Joan Miro a carui sotie s-a nascut pe insula.

Resedinta Belmond detine cea mai mare colectie de tablouri semnate de Miro din toata lumea, trei dintre lucrari fiind expuse in restaurantul spaniol al hotelului pe nume Café Miro. Terasa are de asemenea expusa o alta lucrare de Miro, o sculptura din bronz Tete, 1975, restul lucrarilor fiind intr-o galerie special amenajata in hotel.

Pretul unei camera porneste de la 450 de euro, detalii despre hotel puteti vedea aici.

Hotel Lungarno, Florenta

Familia Ferragamo detine unul dintre cele mai spectaculoase hoteluri din Florenta – Lungarno care este folosit drept galerie pentru colectia impresionanta de arta, stransa peste ani.

Cu mai bine de 450 de lucrari de arta si cu doar 65 de camere, hotelul e practic un muzeu in care poti locui pentru ca in fiecare camera sunt tablori spectaculoase, la fel cum le descoperi pe holuri sau in restaurante. In colectia Ferragamo se afla tablouri de Picasso, Cocteau, multi artisti italieni de secol XX – Marino Marini, Ottone Rosai, Mario Sironi etc.

Cei care locuiesc in hotel primesc de la receptie un iPad cu povesti audio despre fiecare dintre tablourile pe care le intalnesc. Hotelul are o vedere superba la raul Arno si este la cativa pasi de cele mai importante muzee din oras.

O camera costa de la 513 euro pe noapte puteti vedea mai multe despre hotel aici https://www.lungarnocollection.com/hotel-lungarno

The Dolder Grand, Zurich

 In Zurich se afla un hotel care are 120 de ani vechime, The Dolder, care are si o colectie impresionanta de Pop Art.

 Inca de la intrare, in spatele receptiei poate fi vazuta o lucrare de Andy Warhol care are 11 metri inaltime, intitulata Big Retrospective Painting. In hotel se mai afla peste 100 de alte opera de arta cum este sculptura lui Fernando Botero “Woman with Fruit” dar si alte creatii semnate de Keith Haring, Takashi Murakami sau Salvador Dali.

Hotelul ofera posibilitatea vizionarii operelor sale de arta si celor care nu locuiesc acolo, totul insa se face cu o programare in avans. O camera in The Dolder Hotel costa de la 600 de euro, puteti vedea detalii aici thedoldergrand.com

Citește în continuare