Skip to content

4 spectacole de neratat la Undercloud 2019

Aceasta editie Undercloud arata, mai mult ca niciodata, ca teatrul independent e foarte conectat la ceea ce se intampla acum in Romania la nivel social.

Iata patru show-uri manifest foarte emotionante care spun multe despre viata personala a autorilor, dar sunt si o oglinda pentru emotiile fiecarui spectator.

25 august – Bad Talks, in regia si scenariul lui Radu Iacoban

“Bad Talks” va fi una dintre productiile despre care se va vorbi mult in noua stagiune care incepe in septembrie. Radu Iacoban e un actor foarte bun, un regizor foarte meticulos ( ii plac cartea si cititul mult peste media artistilor locali, isi da si Doctoratul, pe bune), are o experienta de viata care il ajuta sa sustina puternic textele sociale, asa ca noul lui spectacol “Bad Talks” are toate datele unei productii autentice, puternice, emotionante, sincere care va lasa urme in mintea spectatorilor.

Cei care au vazut “Carpathian Garden”, un show scris si regizat de Iacoban, cu Tudor Aaron Istodor si Radu Iacoban, se vor bucura ca Radu se intoarce cu o productie si mai personala, dar in aceeasi directie.
Iata patru show-uri manifest foarte emotionante care spun multe despre viata personala a autorilor, dar sunt si o oglinda pentru emotiile fiecarui spectator.

MTR, Sala Mare, 25 august

Distributie: Radu Iacoban Regie: Radu Iacoban

Durata: 80 min

Bilete: AICI

 

26 august – Dust – one woman show Ana Craciun Lambru

 

Cu siguranta cea mai talentata dintre tinerii manuitori de papusi, Ana Craciun Lambru creeaza prin spectacolele sale experiente foarte emotionante mai ales pentru adulti. Pentru cei mici spectacolele Anei Craciun Lambru au o nota nostalgica dar mult umor si… in general vrei sa pleci acasa macar cu una dintre papui care pare un companion foarte viu si simpatic.

Dust este un show despre experienta celui care-si paraseste tara pentru o viata mai buna, experienta pe care si Ana Craciun Lambru a trait-o. Spectacolul a fost examenul de licenta in Master of Fine Arts, in programul Puppet Arts Program la Universitatea Connecticut din Statele Unite. E un show despre experienta ei de 3 ani in America, un spectacol acre s-a bucurat de foaret mare success – cu premii internationale – si s-a jucat Connecticut Repertory Theatre.

MTR, Sala Mare, 26 august

Distributie: Ana Craciun Lambru, regie Ana Craciun Lambru

Durata: 50 min

Bilete: AICI
 

27 august An Tan Tina – Nicoleta Lefter, dupa un text de Ana Blandiana

Ceea ce propune Nicoleta Lefter in acest one woman show este un manifest anti manipulare, anti fake news si are la baza textul Anei Blandiana Fals tratat de manipulare, aparut la Humanitas in 2013, un jurnal al experientelor autoarei in cautarea unui adevar al exprimarii in vremuri in care politicul era opresiv.

Nicoleta Lefter, actrita a Teatrului Odeon, isi spune propria poveste din perspectiva unui tanar care a mers la toate mitingurile ultimilor ani, care are atitudine civica si care se intreaba cat din actiunile sale civice sunt rodul influentei altora.

MTR, Sala Mare, 27 august

Distributie: Nicoleta Lefter; Regie: Nicoleta Lefter

ora 21.00, durata: 55 min

Bilete: AICI 

 

28 august – Astazi mai bine nu m-as fi intalnit cu mine insami – Simona Maicanescu, dupa un text de Herta Muller

Un one woman show bazat pe cartea omonima a Hertei Muller, castigatoare a unui premiu Nobel pentru Literatura. “Astazi mai bine nu m-as fi intalnit cu mine insami” este povestea unei tinere persecutate de Securitate, genul de situatie cu care s-a intalnit si cea care a dat viata acestui show.

Simona Maicanescu a plecat din Romania si a trait in exil multi ani revenind, atunci cand a fost posibil, ca sa lucreze in proiecte independente sau cu studentii de la actorie. (pentru generatia Ilonei Brezoianu si a lui Constantin Dogioiu, ambii varfuri ale tinerilor actori, Simona Maicanescu a fost coordinator al examenului de licenta, cu un spectacol pe un text contemporan, Clasa Noastra).

MTR, Sala Studio, 28 august

Distributia: Simona Maicanescu, Regia: Simona Maicanescu

Ora 21.00; Durata: 1.30H

Bilete: AICI 

 

Citește în continuare