Skip to content

5 destinatii colorate, perfecte pentru pasionatii de Instagram

Arta Instagramului include astazi o multime de “tips & tricks”, stiute pe de-antregul numai de pasionati sau de cei care si-au transformat pagina intr-un adevarat brand. Nu de alta, dar fotografiile postate aici au un anumit “cod neoficial al regulilor”. Culorile, filtrele, unghiul din care sunt realizate, expresia fetei, textul care le insoteste – toate conteaza in aceasta mare si complexa carte de vizita online. 

In cazul in care va numarati si voi printre cei acaparati deja de Instagram, dar, in acelasi timp, va declarati pasionati si de calatorii, trebuie sa cititi urmatorul nostru ghid. Destul de aproape, colorate si spectaculoase, gata de “tras in fotografii” pentru Instagram, aceste destinatii sunt perfecte pentru un “jurnal de calatorie” complet, in care veti redescoperi si nebanuite parti de istorie, cultura si arhitectura. 

Juzcar, Spania – orasul strumfilor 

Colorat si desprins parca din desenele animate – asa se prezinta astazi oraselul Juzcar din Spania. Situat in Valle del Genal, in regiunea Serrania de Ronda, Juzcar a devenit in 2011 primul oras al strumfilor. Pe atunci, pentru a marca premiera filmului “The Smurfs 3D”, localnicii au vopsit in albastru toate cladirile din oras, inclusiv biserica, cimitirul si primaria. 

Dupa acest moment, satenii au pastrat cadrul, beneficiind de un capital de imagine foarte valoros. Asa se face ca turismul a inflorit in zona, Juzcar fiind acum vizitat de turisti din toate colturile lumii. 

Pe langa stradutele inguste, cu un farmec aparte, si casele in albastru pe a caror terasa veti regasi deseori strumfi, oraselul ascunde si alte atractii turistice, cum ar fi biserica construita in secolul 16, devenita monument istoric, Pestera Maurilor si ruinele unei vechi fabrici de tabla cositorita. 

Menton, Franta – orasul lamailor si al operelor lui Jean Cocteau 

Ei bine, iata o varianta de calatorie care v-ar putea ajuta sa va faceti un cont de Instagram complex si complet. Aflat la 30 de km de Nisa, Menton ascunde o multime de minunatii gata de explorat si, ati ghicit, de fotografiat. Pe langa vilele Belle Epoque in culori pastel, gradinile exotice, palmierii, plajele si stradutele intortocheate, Menton mai are inca de oferit multe alte comori. 

Datorita climei, lamaiicresc aici tot timpul anului, asa ca aceste fructe au devenit un fel de simbol al orasului, speculat perfect de comercianti. La fiecare colt de strada veti gasi buticuri cu ulei de masline cu aroma de lamaie, otet de lamaie, lichior limoncello sau sapunuri cu aroma de lamaie in diverse forme cat mai atractive. 

Apoi, trebuie sa stiti ca Menton este si orasul preferat al lui Jean Cocteau, unul dintre cei mai talentati artisti ai secolului XX: pictor, regizor, poet, scriitor si prieten cu Picasso, Marlene Dietrich si Coco Chanel. Aici veti gasi doua muzee care ii poarta numele si numeroase opere de arta semnate de artist. In functie de expozitiile curente, in Menton veti putea admira picturi, desene, opere de ceramica sau clipuri ale lui Cocteau. 

Dupa toate acestea, nu uitati nici de Mirazur, restaurantul de 3 stele Michelin unde cu siguranta veti mai gasi cateva ocazii pentru poze memorabile, dar si vechiul citimitir, faimos pentru privelistea spectaculoasa asupra orasului, dar si pentru ca acolo este inmormantat William Webb Ellis, cel care a inventat jocul de rugby. 

Procida, Italia – farmec napoletan in culori de carte postala

Micuta insula Procida farmeca mai intai prin casele in culori pastel, asezate in trepte, desprinse, parca, din cartile postale de mult uitate. Aproape de Napoli si de faimoasa insula Capri, Procida nu este inca foarte cunoscuta printre turistii straini. Cu toate astea, stradutele labirint, patiseriile, fatadele caselor si cafenelele dau un farmec cu totul aparte acestui loc perfect pentru o escapada romantica, un photo shooting pentru Instagram sau chiar o vacanta extinsa. 

Centrul vechi, Terra Murata, ascunde cladiri care dateaza din secolul 15, fiind un loc in care veti fi fermecati de privelistile catre Coricella Bay (decorul infatisat cel mai des in cartile postale din Procida). In plus, cum casele de aici sunt inca locuite, Terra Murata ofera o radiografie interesanta a vietii traditionale de pe insula. 

La baza cetatii, Casale Vascello, un complex datand in secolul 17, este un alt loc incarcat de istorie si culoare. Vara, aici au loc evenimente culturale, fiind un loc perfect pentru a admira si a va fotografia cu casutele colorate ale insulei. 

Wroclaw, Polonia – o fascinanta incursiune in arhitectura 

Wroclaw, al patrulea cel mai mare oras al Poloniei, este perfect pentru o vacanta destinata fotografiei, dar si arhitecturii. O imbinare armonioasa intre istorie, cultura si traditie, Wroclaw are si un vibe cosmoplit. Aici va veti putea bucura de “pachetul intreg”, asta in timp ce veti face fotografii perfecte pentru Instagram. 

Arhitectura Centrului Vechi, dar si a altor cladiri este bine conservata, iar culorile pastel se mixeaza intr-un mod interesant. Adaugati pe lista de neratat cladiri si locuri precum Ostrow Tumski, cladirea Universitatii, Renoma Mall, cladirea C-13 a Universitatii Tehnice din Wroclaw, The Park Hotel – Kopernika 5, biserica din lemn a Sfantului Ioan Nepomuk (cladire datand din secolul 16), cladirea experimentala Trzonolinowiec (numita si “cladirea spanzurata” deoarece pare ca pluteste deasupra nivelului strazii) sau Świeradowska 59, un bloc inalt de 30 de metri, pe a carei fatada sunt pictate animale. 

Sighisoara, Romania – un oras ca o poveste medievala

Pe langa culoare, Sighisoara are si poveste, iar daca alegeti sa o vizitati in iulie-august, cu atat mai bine! In aceasta perioada se organizeaza aici Festivalul Sighisoara Medievala, prilej de sarbatoare, de jonglerii cu steaguri, teatru, concerte de muzica medievala,expozitii sau demonstratii cavaleresti. 

Sighisoara ramane o poveste, insa, indiferent de anotimp, fiind una dintre putinele cetati medievale inca locuite. Centrul istoric al orasului este inclus in Patrimoniul Mondial UNESCO, asa ca vizitati si fotografiati-va langa casutele colorate, Turnul cu Ceas, Biserica din Deal, Turnul Fierarilor, Biserica Manastirii, Turnul Croitorilor sau celelalte atractii turistice de neratat. 

Citește în continuare