Skip to content

5000 de spectatori la primul concert Sistem de la Istanbul

Comunicat de presa trimis de Anca Lupes – Managing Partner @ STAR MANAGEMENT

Pe 4 si 5 iulie, Sistem a sustinut doua concerte in cadrul evenimentului “Europe On Water” din Istanbul, capitala culturala europeana 2010. Intre cele 16 tari care si-au trimis reprezentantii la acest festival, Romania a fost reprezentata de “trupa pe butoaie”. ICR Istanbul a promovat si sustinut acest eveniment.

Trupa Sistem a fost invitata sa participe la unul dintre evenimentele organizate in Istanbul in perioada in care capitala Turciei este si capitala culturala europeana. Intitulat “Europe On Water” si desfasurat intre 25 iunie si 9 iulie, evenimentul gazduieste artisti din 16 tari ale Europei: Germania, Austria, Bosnia si Herzegovina, Bulgaria, Danemarca, Estonia, Franta, Olanda, Marea Britanie, Suedia, Italia, Ungaria, Macedonia, Polonia, Serbia si Romania.

Concertele Sistem s-au desfasurat, pe rand, in cele doua zone ale Istanbulului. Primul a avut loc in zona europeana, in piata Taksim situata in centrul orasului, iar cel de-al doilea in zona asiatica, in piata Caddebostan, aflata pe malul marii, intr-o zona rezidentiala.

Debutul Sistem la Istanbul a fost fulminant, la primul lor concert fiind prezenti, dupa estimarile organizatorior, aproximativ 5000 de spectatori. Trupa a pregatit special pentru aceste eveniment un intro de concert cu influente orientale care i-a incalzit pe cei prezenti. Playlist-ul a continut atat piese proprii ale grupului, dar si cele cateva cover-uri pe care trupa le interpreteaza in ultima vreme, dintre care „They Don’t Care About Us” (cover M. Jackson) si „People Are People” (cover Depeche Mode) au avut cel mai mare succes.

Publicul turc a fost deosebit de cald cu Sistem, cei prezenti au dansat, au aclamat si au rasplatit cu aplauze indelungi fiecare piesa din concert. La final, cateva zeci dintre acestia s-au strans in spatele scenei unde au primit autografe si carti postale cu imaginea trupei. Cativa dintre acestia au fost prezenti chiar si la concertul din ziua urmatoare.

Organizatorii turci, cei romani si personalul tehnic i-au felicitat pe artistii romani exprimandu-si speranta ca ii vor revedea curand, in alte concerte, la Istanbul.

Nu ne-am asteptat sa avem asa un succes intr-un oras in care venim pentru prima oara fara sa se stie nimic despre noi, fara ca nici o piesa de-a noastra sa fi fost promovata aici. Modul in care publicul turc ne-a primit si s-a manifestat la ambele concerte, felicitarile pe care le-am primit de la toti cei implicat in organizare, invitatiile sa revenim, ne-au facut extrem de fericiti. Probabil ca intr-o tara a carei muzica traditionala se bazeaza mult pe ritm si percutie, un show cum este cel al nostru este foarte usor de asimilat. Multumirile noastre speciale merg catre ICR Istanbul, fara sprijinul caruia nu am fi avut parte de aceste zile minunate.” declara Zoli.

Citește în continuare