Skip to content

6 lucruri interesante din culisele filmului Gardienii Galaxiei Vol. 2

  • envelope icon

Din 5 mai, salvam galaxia a doua oara, alaturi de cea mai simpatica si improbabila gasca de super-eroi: „Gardienii Galaxiei Vol. 2”. Iata 6 lucruri cool despre cea mai noua productie Marvel.

1. Regizorul James Gunn a dorit ca aspectul filmului sa aminteasca de romanele pulp din anii ’50-’60. Astfel, el s-a inspirat din arta vintage Wally Wood si s-a uitat la „Flash Gordon” – atat la original, cat si la filmul din anii ’80.

2. Actrita australiana Elizabeth Debicki, care joaca rolul lui Ayesha, lidera rasei Suverane, are o înaltime de 1,91 m, iar James Gunn a vrut ca ea sa fie chiar mai înalta, mult peste Chris Pratt. Încaltata cu pantofi cu platforme, Debicki a atins o înaltime de peste 2 m, depasindu-l pe Pratt, care are 1,88 m.

3. Unul dintre cele mai mari progrese în film a fost cel legat de procesul de machiaj al lui Drax. La primul film, acest machiaj dura, în medie, 3 ore si jumatate. Cu noul procedeu îmbunatatit, echipa de make-up a reusit sa reduca timpul petrecut pe scaun de catre Dave Bautista la o ora si optsprezece minute. Echipa a dezvoltat, de asemenea, si o noua metoda de îndepartare a machiajului, care necesita ca Bautista sa intre într-o masinarie tip sauna.

4. Una dintre provocari a fost filmarea lui Baby Groot, micutul personaj de numai 25 cm trebuind sa fie încadrat de catre actori înalti precum Dave Bautista sau Chris Pratt. Astfel, realizatorii filmului au folosit macheta originala pentru a arata cum este inclus în scena Baby Groot. Apoi, directorul de imagine Henry Braham si regizorul James Gunn au trebuit sa-si dea seama cum sa amplaseze camerele, pentru a-l surprinde pe micutul Groot în raport cu personajele umane.

5. Departamentul de Props-uri a creat un gandac comestibil pentru una dintre scene. Mai întai, un ilustrator a desenat insecta, pornind de la aspectul unui gandac mirositor, iar apoi au folosit o imprimanta 3D pentru a-l creste la scara dorita, dupa care l-au acoperit cu o vopsea cool. Urmatoarele mulaje au fost realizate astfel încat versiunile comestibile sa fie din ciocolata.

6. Un vehicul care îi va cuceri cu siguranta pe fani este Ford-ul Cobra din 1979. James Gunn, care este un pasionat al masinilor puternice, l-a ales pe acesta drept automobilul pe care Ego, tatal lui Peter Quill, îl conduce la începutul filmului. Masina este vopsita în albastru-verzui si portocaliu la fel ca Milano, nava spatiala a lui Peter Quill. Se pare ca acestea sunt culorile familiei Quill!

Filmul „Gardienii Galaxiei Vol. 2” este distribuit de Forum Film Romania si va avea premiera pe 5 mai 2017, fiind disponibil în format 3D, IMAX 3D, 4DX 3D si Dolby Atmos.

  • envelope icon

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *