Skip to content

7 retete de cocktailuri de toamna. Dovleac, pere, struguri si mere intre aromele cocktailurilor acestui anotimp.

Toamna aduce o multitudine de arome si delicii culinare deosebit de tentante, este bine de stiut ca acestea pot servi drept inspiratie pentru unele dintre cele mai savuroase preparate in materie de bauturi.

Martini cu aroma de dovleac si lichior de anason – O bautura potrivita pentru o seara in care puteti combina perfect eleganta cu aromele tipice de toamna.

Pentru o portie veti avea neoie de urmatoarele ingrediente: 40 ml crema de whisky, 40 ml lichior de dovleac, 40 ml vodka cu aroma de vanilie, 2 cuburi de gheata, un varf de lingurita de scortisoara, un praf de nucsoara.

Bautura se prepara foarte usor: se toarna crema de whisky, lichiorul de dovleac, vodka si gheata intr-un shaker pentru cocktailuri. Se acopera si se agita pana cand exteriorul recipientului devine rece si se toarna apoi intr-un pahar de martini racit in prealabil. Bautura se orneaza cu scortisoara si nucsoara si este gata pentru servire.

Sangria cu vin rosu si cidru de mere are un gust desavarsit, care va va duce cu gandul catre meleaguri mai calde, vacante in Spania si relaxare totala.

Pentru 8 portii sunt necesare: un sfert de cana de zahar de cocos, un sfert de cana de apa, doua mere taiat in cubulete mici, un sfert de cana de samburi de rodie, o jumatate de cana de afine, 3 batoane de scortisoara, 2 cani de cidru de mere, o jumatate de cana de bourbon sau rom, o sticla de vin rosu.

Intr-o oala de dimensiuni medii amestecati zaharul cu apa, pana cand acestea ating punctul de fierbere si formeaza o textura de sirop. Amestecul se ia de pe foc si se lasa deoparte sa se raceasca. Intr-un recipient se vor amesteca toate celelalte ingrediente pentru ca la final sa se indulceasca prin turnarea siropului preparat anterior. Bautura rezultata se introduce la frigider pentru minimum 4 ore, pentru ca toate aromele sa se amestece corect si sa fie mai gustoase.

Un amestec „fantezie” intre cidru de mere, bere de ghimbir, bourbon, vin spumant si suc de rodii este punchul cu mere si ghimbir.

Veti avea nevoie de urmatoarele ingrediente (pentru 8-10 portii): o cana de whisky sau bourbon la alegere, 50 ml de lichior de portocale, 50 ml lichior de ghimbir, o jumatate de cana de suc de rodie, 2 lingurite de suc proaspat de lamaie, o cana de bere de ghimbir (fara alcool), 2 cani de cidru de mere, 2 cani de vin spumant rece (sampanie), 3 batoane de scortisoara, o mana de samburi de rodie, o portocala feliata.

Intr-un bol mare, potrivit pentru servirea unei bauturi de tip punch, se toarna toate ingredientele de mai sus, cu mentiunea ca berea de ghimbir si vinul spumant rece sa fie adaugate doar inaintea servirii amestecului. Bolul se decoreaza cu felii de portocale, batoanele de scortisoara si samburii de rodie si se amesteca incet, pentru omogenizare.

Crema bourbon cu unt si scortisoara este ideala pentru serile in care vreti sa-i surprindeti pe cei dragi cu un preparat fin, cremos si intens aromat.

Printre ingredientele necesare se numara: 1/2 cana de unt nesarat topit, 1/2 cana de zahar brun, 2 linguri de sirop de artar, o jumatate de lingurita de scortisoara, un praf de sare, un sfert de lingurita de nucsoara, un sfert de lingurita de ienibahar.

Pentru o portie de bautura veti avea nevoie de 1 pahar de shot de bourbon, 150 ml de apa clocotita, 2 lingurite din crema rezultata in urma amestecului de mai sus, frisca pentru servire.

Crema de bourbon se prepara mixand toate ingredientele mentionate in prima lista, urmand ca mai apoi sa se pastreze la frigider. Amestecul va capata astfel o textura mai tare si va fi folosit apoi pentru prepararea bauturii finale. Asadar, pentru o portie se vor folosi 2 lingurite din acest amestec, alaturi de apa clocotita, iar la final se va turna frisca pe deasupra.

Combinatia perfecta pentru a readapta o Margarita clasica cu ajutorul aromelor sezonului rece este Margarita cu merisoare si portocale.

Ingrediente necesare pentru 2 portii: o jumatate de cana de tequila alba, o jumatate de cana de suc portocale, o cana de suc de merisoare, 50 ml lichior de portocale, sucul de la un lime proaspat stors, sare cu granulatie mare (grunjoasa, kosher) pentru ornat paharele, optional: 2 crengute de rozmarin proaspat pentru decor.

Margarita in varianta sezonului rece se prepara foarte simplu. Paharele de margarita se orneaza cu sare pe margini. Intr-un shaker se adauga ingredientele mentionate mai sus si se agita energic. Amestecul se toarna in paharele cu sare si se orneaza mai apoi cu rozmarin, dupa preferinta.

Bourbon cu aroma de pere, ghimbir si miere este o bautura care celebreaza uniunea unor miresme intense precum perele si bourbonul si care este puternic activata de prospetimea ghimbirului.

Ingrediente pentru o portie: 50 ml de bourbon, 50 ml nectar de pere, sucul de la o jumatate de lamaie, 30 ml sirop de miere cu ghimbir, 1 lingurita de miere, un sfert de cana de apa, felii subtiri de pere pentru decor (optional).

Turnati toate ingredientele de mai sus intr-un shaker pentru cocktailuri si amestecati energic pana cand acestea se omogenizeaza. Se toarna intr-un pahar cu 2 cuburi de gheata si se orneaza cu felii de pere, lamaie sau ghimbir cristalizat.

Bautura din cidru cu amestec de smochine este o alegere cu adevarat inedita, mai ales datorita unui anumit ingredient secret: otetul balsamic.

Pentru o portie veti avea nevoie de urmatoarele: un sfert de cana de cidru de mere, o jumatate de lingurita de coaja de portocala (aceasta trebuie sa provina de la portocale bio sau a caror coaja poate fi consumata in siguranta), 2 lingurite de suc de portocale, o lingurita de dulceata de smochine, 50 ml bourbon, o lingurita de otel balsamic, 50 ml de apa minerala, smochine proaspete pentru ornat.

Se prepara foarte simplu: intr-un shaker se vor amesteca toate ingredientele cu exceptia apei minerale, pana cand aromele acestora se vor uniformiza. Se toarna intr-un pahar cu 2 cuburi de gheata, se completeaza apoi cu apa minerala si se orneaza cu o jumatate de smochina proaspata.

Citește în continuare