Skip to content

7 terase pe acoperisurile cladirilor din Bucuresti care sunt perfecte pentru o seara eleganta, dar in siguranta

O priveliste de la inaltime asupra Bucurestiului aduce cu siguranta noi perspective despre frumusetea uneori ascunsa a orasului. Desi inca in stare de alerta si cu restrictii privind distantarea sociala in spatii de tip restaurant/bar, o parte dintre rooftops care arata o alta fata a Bucurestiului sunt deschise publicului.

Punctul zero al capitalei este unul dintre zonele cele mai frumoase ale orasului, cu priveliste asupra Bucurestiului de altadata

Aria TNB (str. Nicolae Balcescu nr.2) este restaurantul-rooftop din interiorul Teatrului National, un loc de intalnire chiar deasupra km zero al orasului, cu o vedere extraordinara spre cateva dintre cele mai spectaculoase cladiri ale orasului: hotelul Intercontinental, cu o istorie de zeci de ani, Palatul Universitatii Bucuresti, Muzeul Bucuresti si Casa Poporului. Apusul este absolut spectaculos, soarele dispare in spatele Facultatii de Arhitectura.

Nu departe de Piata Universitatii este Linea/ Closer to the Moon (Calea Victoriei nr.17), un loc desprins dintr-o alta lume, cu o vedere impresionanta asupra Centrului Vechi. Loc de intalnire pentru masa sau cocktails.

Nomad Sky Bar (str. Smardan nr.30) se afla in zona pietonala a Centrului Vechi, fiind un punct de atractie in special pentru turisti. In timpul zilei este restaurant, iar in serile de weekend atmosfera este intretinuta de live DJ.

Cartierele muncitoresti ale Bucurestiului se vad altfel de la inaltime

Chiar in cladirea Casei Poporului, cu intrare prin Muzeul National de Arta Contemporana, se gaseste la ultimul etaj Dialogue MNAC (str. Izvor nr.2-4). Barul este deschis conform programului muzeului, de miercuri pana duminica, insa deseori organizeaza serate muzicale din diferite genuri, asadar programul se prelungeste. Cartierul Rahova arata spectaculos de la inaltime, in timp ce cartierul Grozavesti pare occidental, cu multa verdeata si podul Grozavesti care seara e luminat frumos.

Pe malul Dambovitei, aproape de Delta Vacaresti, intr-un spatiu de co-working creativ, Deschis Gastrobar (Splaiul Unirii 160) a devenit unul dintre spatiile unde cultura urbana isi gaseste locul, prin proiectii de film, concerte live si ateliere. Bucataria e deschisa, la fel si barul, iar privelistea asupra Dambovitei este de neratat.

Zona de nord a capitalei ofera o perspectiva actuala a orasului

Unul dintre primele rooftops din Bucuresti, Skybar Dorobanti (Calea Dorobanti nr.155) este un loc destul de intim in zona Dorobanti, care functioneaza atat ca restaurant, dar si spatiu pentru evenimente private.

In zona cladirilor de birouri, s-a deschis Elfi Sky Bar (str. Iancu Nicolae nr.29), care ofera o bucatarie generoasa cu produse binecunoscute, ca pizza, paste, burgeri, dar si selectie de cocktails si alte licori de savurat la apus.

Citește în continuare