Skip to content

Pensule de machiaj de care aveti nevoie si cum sa le folositi

Calitatea unui machiaj sta nu numai in produsele folosite, ci si in calitatea instrumentelor utilizate pentru a le aplica. La o prima vedere catre spatiile special amenajate din magazine, dedicate pensulelor de machiaj este posibil sa va intrebati la ce folosesc atat de multe pensule. Varietatea aceasta ajuta pentru completarea unui kit corect si complet pe care il puteti crea in functie de necesitati si tipul de machiaj pe care doriti sa il obtineti. Kit-ul minim pentru un machiaj trebuie sa obtina pensule pentru fiecare zona a fetei si mai ales trebuie sa dedicati atentie si la ingrijirea acestora, pentru a le asigura o durata de folosire cat mai lunga.

Atat pensulele din par natural, cat si cele din par sintetic sunt la fel de bune, daca stiti cand si cum sa le folositi

In trusa voastra se pot regasi ambele variante de pensule insa este extrem de important sa stiti sa achizitionati ceea ce este bun si pentru ce este dedicat. Totodata trebuie sa tineti cont ca pretul pensulei este determinat de calitatea firelor de par.

Pensulele din par natural sunt destinate exclusiv produselor prafoase precum: pudra, fardurile de pleoape, blush, bronzer etc si pot fi curatate cu sampon. In timp ce pensulele din par sintetic sunt dedicate produselor cremoase precum: fondul de ten, rujul, anticearcanul/corectorul si orice alt produs cremos din kit-ul vostru (blush, contur) si pot fi spalate cu sapun solid.

Pensula pentru fond de ten

Desi pentru aceasta pensula exista si o alternativa, beauty blender-ul, pensula  este mai usor de utilizat si mai rapid de curatat. Este de preferat sa optati pentru o pensula rotunda, cu peri din par sintetic precum cea de la MAC 139S (evitati pensula plata, pentru ca nu va ajuta ca produsul sa fie aplicat corect si nici nu va difuza produsul).

Pensula pentru anticearcan

Pensula de la Sephora numarul 57 are forma perfecta de care aveti nevoie pentru aplicarea produsului in jurul ochilor. Evitati in aceasta situatie pensulele plate, pentru ca nu va vor ajuta sa intindeti corect produsul in zonele dorite, mai ales ca in zona ochilor nu doriti ca produsul sa se stranga. 

Pensula pentru pudra

Este cea mai pufoasa pensula pe care o veti avea in kit. In majoritatea magazinelor cele dedicate pudrei sunt destul de mari ca dimensiune precum cea de la Make Up Forever 130, insa sunt si alternative daca acest lucru va deranjeaza. Puteti opta pentru pensula dedicata altor zone precum cea de la Zoeva 114, care este de dimensiune mai mica foarte important insa este ca pensula sa aiba peri naturali.

Pensula pentru bronzer sau contur

Discutam aici despre produsele prafoase si, din nou, va recomandam o pensula cu par natural precum cea de la MAC numarul 137, pentru ca nu este foarte densa, iar pentru contur sau bronzer pensula nu ar trebui sa aiba perii foarte densi. Daca se intampla sa aveti mici imperfectiuni iesite in relief pe ten precum cosurile si utilizati o pensula cu peri densi, o mare parte din produsul aplicat ramane in zona imperfectiunilor, rezultatul fiind pete cu aspect neplacut.

Pensula pentru iluminator

Este de preferat sa aveti in kit o pensula de dimensiune medie, din par natural si nu acea pensula evantai deja comercializata in mod excesiv. Pensula de dimensiune medie cum e cea de la Anastasia Beverly Hills #23  va aplica produsul exact unde va fi nevoie, pe cel mai inalt punct al pometelui, fara a strica aspectul celorlalte produse aplicate (blush si bronzer).

Pensula pentru sprancene

Brand-ul Anastasia Beverly Hills are in mod cert cele mai bune pensule atunci cand vine vorba de sprancene, iar stilizarea aceestora este foarte importanta pentru conturarea fizionomiei. Va recomandam pensula 7B de la Anastasia Beverly Hills, care are o forma oblica si un profil foarte subtire. Pensula are doua capete, cel de-al doilea avand o pensula eliptica, care are peri duri, pentru pieptanarea sprancenelor si pentru indepartarea excesului de produs.

Pensula pentru ochi

Cand vine vorba de pensulele dedicate ochilor va putem recomanda zeci de tipuri de pensule. Insa pentru un kit minim pensulele care nu ar trebui sa va lipseasca sunt cele de blending precum MAC 217, care poate fi folosita pe arcada si MAC 221 pentru pliul pleoapei. Blendingul presupune estomparea liniilor dure ale fardului pentru un aspect cat mai natural al machiajului. Pensula necesara acestei tehnici este pufoasa si moale, in forma de dom. Tot pentru ochi va recomandam sa aveti si o pensula plata precum de la Ikko Romania numarul 064B, pentru aplicarea fardului pe pleoapa mobila.

Pensula pentru tus

Si in acest caz va recomandam o pensula cu forma oblica si un profil foarte subtire precum cea de la Ikko Romania numarul 010, pentru ca va ajuta in realizarea coditei drepte la care aspirati. Pensulele foarte subtiri sunt mai greu de utilizat si le recomandam pentru baza genelor inferioare numita si linia apei.

Citește în continuare