Skip to content

The Cave, primul film despre cei 11 copii tailandezi captivi intr-o grota

Anul trecut stirile din toata lumea povesteau despre situatia dramatica a 11 copii de liceu care ramasesera captivi intr-o grota din Tailanda. Pentru salvarea lor, la 28 de zile de la momentul incidentului, au fost implicati zeci de exploratori, soldati, medici si traineri speciali care au lucrat in grota cu copiii care nu stiau sa inoate, pentru a-i pregati pentru complicatul drum de intoarcere.

Intreaga aventura a fost transformata intr-un film de lung metraj realizat de Tom Waller, care a avut premiera ieri la festivalul international de film de la Busan, cel mai important festival de profil din Asia.

Cand realitatea bate orice fictiune se lupta mai multi regizori sa faca filmul mai repede

Situatia dramatica a celor 28 de zile in care copiii au stat captivi in grota a fost ilustrata in film cu acuratete, iar regizorul irlandezo – thailandez a marturisit, ieri la conferinta de presa dinaintea lansarii, ca filmul e putin caustrofobic si ca va genera anxietate.

“The Cave” este primul dintr-o serie de filme despre acest caz emotionant in care si-a pierdut viata unul dintre copiii aflati in captivitate. Regizorul si-a finantat singur filmul, sperand la o atentie internationala pentru a obtine alte proiecte mai mari.

Tom Waller a mers la limita intre cinema si realitate si 4 dintre salvatorii din film isi joaca propriile roluri, fiind dintre scafandrii care au participat la operatiunea de salvare a copiilor. Pelicula urmeaza sa fie vazuta si in Londra si la Vancouver, in festivalurile de film din aceste orase.

Drama copiilor captivi in pestera tailandeza e subiect de carti, de documentare, dar si pentru un film cu buget foarte mare produs de Netflix.

Un caz atat de special care a avut si un happy end e o mina de aur pentru toata lumea. National Geographic a antamat deja echipa care a  castigat un Oscar anul acesta cu documentarul “Free Solo” ca sa realizeze un documentar despre cei 11 copii, iar Netflix a platit cate 100.000 de dolari fiecarui copil drept drepturi exclusive pentru poveste, urmand sa produca un film de fictiune cu echipa care a facut comedia „Crazy Rich Asians”.

Citește în continuare