Skip to content

Activitati colective de wellness care pot fi introduse in programul de munca

In zilele noastre, stresul poate aparea la orice tip de job chiar si daca va place ceea ce faceti. Termene limita, prezentari, proiecte, multe ore peste program – munca intr-un birou este plina de elemente cu potential de stres. Toate acestea pot avea consecinte negative, de la oboseala si tulburari de somn pana la lipsa motivatiei si anxietate. Introducerea unui program de sanatate si wellness vine insa cu doua beneficii majore. Pe de o parte, previne aparitia bolilor, pe de alta parte, starea de bine pe care o putem avea la locul de munca si forta de munca, va conduce la rezultate mult mai productive.

Incercati sa stabiliti intalniri in afara locului de munca

Zicala mersului pe jos ramane general valabila, mai ales daca locul de munca se afla intr-o incinta in care sunteti nevoit sa petreceti mai bine de 8 ore pe scaun. De fiecare data cand aveti oportunitatea de a stabili intalniri in interes de serviciu, optati sa iesiti in oras si sa faceti miscare alaturi de colegi. In plus, o gura de aer curat poate ajuta oricand la stimularea creativitatii.

O pauza de meditatie e oricand binevenita

Managementul stresului ar trebui sa fie o parte importanta a oricarui program de wellness la locul de munca. Facand o pauza de zece minute pentru meditatie sau implementarea unor minute de „no-talk time” in timpul zilei va poate ajuta sa va destresati si va reorientati energia catre imbunatatirea productivitatii.

Cursurile de gatit la locul de munca, o modalitate distractiva

Alimentatia sanatoasa este la fel de importanta ca fitness-ul pentru mentinerea bunastarii angajatilor. Gustarile nutritive sunt oferite pentru orice program de wellness, dar angajarea unui bucatar pentru a oferi o clasa de gatit sanatoasa poate fi o modalitate distractiva in care va puteti implica intr-un grup cat mai mare.

Faceti echipa si in afara orelor de munca 

Un strop de competitive constructiva nu va poate face rau. Incercati sa implementati ideea activitatilor sportive inainte, sau dupa birou. Faceti echipa si in afara locului de munca si mergeti la o sala de fitness, ori pe terenul de fotbal. Miscarea va conduce intotdeauna spre eliberarea starilor negative pe care le puteti acumula pe parcursul zilei.

Citește în continuare