Skip to content

Spa-uri chic din Paris, de incercat intr-un week end romantic

Paris a fost dintotdeauna renumit pentru aura sa romantica si misterioasa, fiind locul in care se desfasoara actiunea din mai multe opere literare sau filme. In „Portretul lui Dorian Gray”, Oscar Wilde afirma ca „atunci cand americanii buni mor, ei merg la Paris”.

O calatorie in orasul luminilor este escapada perfecta, in orice moment al anului. Un weekend sau cateva zile vor fi suficiente pentru a va indragosti de acest oras. Un oras ale carui resurse de cultura si arta nu au epuizare, aceasta destinatie este perfecta pentru a avea parte de mici experiente inedite in care va puteti rasfata.

Maison Sisley

O cladire Art Deco situata la o aruncare de croissant distanta fata de Arcul de Triumf, Maison Sisley este locul in care brandul de produse cosmetice Sisley a ales sa-si creeze sanctuarul. Un spatiu colosal, eclectic si rafinat, plin cu numeroase opere de arta si piese de design uimitoare. Proiectat de Isabelle d’Ornano, nu puteti rata spectaculosul tapet care contine mici „celule” argintii, insa nu va recomandam spa-ul doar pentru operele sale de arta. Hidratarea, relaxarea, nutritia, tratamentele de anti-imbatransire si vitalizare se afla in meniul de rasfat al salonului, impartit in patru zone – un boutique, o cafenea, un salon si o zona de spa. Acest loc ofera antidotul potrivit din inima Parisului pentru a combate stresul, oboseala si poluarea.

Chanel Au Ritz Paris

Primul spa al casei Chanel deschis vreodata va poate oferi posibilitatea de a va bucura de un „tratament” complet Chanel care foloseste cele mai noi descoperiri in ingrijirea pielii, combinate in functie de necesitatile individuale ale fiecaruia.

Redeschis in 2016, dupa o renovare care a durat 4 ani, Hotelul Ritz a fost imbunatatit cu acest spa care dispune pe langa rasfat si o piscina – o combinatie de neoclasicism cu Art Deco- , o sauna si baie turceasca. 

Hotelul Ritz este la intersectia dintre lux, splendoare si buna dispozitie. De-a lungul secolelor i-au pasit pragul personalitati culturale precum Marcel Proust, Ernest Hemingway, F. Scott Fitzgerald, Jean-Paul Sartre, Oscar Wilde, iar Coco Chanel a locuit in hotel 34 de ani. Coco avea propriul apartament in acest hotel pe care chiar ea a preferat sa il renoveze dupa bunul sau gust.

Cu o reputatie de neegalat, fatada luxosului palat dateaza din 1705. A fost conceputa de Jules Hardouin-Mansart, arhitectul sef al lui Ludovic al XIV-lea, ale carui ambitii arhitecturale au plasat regele si tara in avangarda glamour-ului, culturii si a modei la inceputul secolului al XVIII-lea. Cam acelasi lucru pe care l-a facut Ritz-ul in prima parte a secolului douazeci.

Spa By Clarins, Hôtel Molitor

Pe langa faptul ca Hotelul Molitor detine una din cele mai spectaculoase piscine din Paris – minunatul Art Deco Piscine Molitor, deschis pentru prima data in 1929 – Hôtel Molitor este, de asemenea, gazda oazei de liniste oferita de Spa By Clarins. De la tratamente faciale pana la tratamente cu piatra fierbinte si masaje japoneze cu Hinokibo puteti alege o varietate de rasfaturi din meniul extins oferit de Spa ca mai apoi sa va puteti relaxa cu o carte buna pe marginea faimoasei piscine.

Dior Institut, Hôtel Plaza Athénée

„Femeile, cu instinctul lor intuitiv, au inteles ca am visat nu numai sa le fac mai frumoase, ci si mai fericite”, spunea Christian Dior. Astfel, in 2008, Dior Institut si-a deschis portile in cadrul rafinatului si elegantului Hotel Plaza Athénée, situat de-a lungul prestigioasei strade Avenue Montaigne din Paris.

Christian Dior a avut o relatie foarte speciala cu acest hotel de lux, pentru ca primul butic al lui Dior a fost deschis in apropierea acestuia pe Avenue Montaigne din Paris. Acesta a fost unul din principalele motive pentru care cei de la Dior au ales aceasta cladire pentru a oferi tratamente de lux pentru ingrijirea pielii. Institutul Dior este un loc de refugiu pentru iubitorii de frumusete, fanii modei si cei care au nevoie de rasfatul parizian.

Decorat in stil decadent, spa-ul ofera tratamente atat pentru barbati, cat si pentru femei si se afla la doar cativa pasi de faimoasa casa de moda a designerului. De la masaje faciale si corporale, pana la servicii de manichiura, puteti alege dintr-o serie de ritualuri de frumusete inovative, in timp ce va veti rasfata in unul din cele mai luxoase locuri ale Parisului.  

Citește în continuare