Skip to content

Se cauta 12 artisti care isi vor vedea colectiile devenite realitate la Qreator

Qreator da startul unei competitii de creativitate care are ca punct terminus realizarea colectiilor gandite de tineri designeri cu idei inovatoare.

Daca sunteti studenti la design sau absolventi si vi se pare ca e greu ca ideile voastre revolutionare sa devina retalitate pentru ca nu aveti resursele necesare, initiativa Qreator este sansa voastra. Call for Artists isi propune sa-i descopere in urmatoarele luni pe cei mai pasionati designeri si artisti care sunt capabili sa imagineze piese uimitoare – de la haine si accesorii la obiecte decorative.

Se cauta 12 idei revolutionare care vor fi transformate in 12 colectii de designer. Fiecare dintre cei 12 castigatori primeste, pe langa materializarea fizica a imaginatiei sale – realizarea colectiei –, si un premiu de 1000 de euro. In plus, produsele transpuse in realitate de Qreator vor putea fi gasite lunar, in editie limitata, in spatiul Qreator din Piata Victoriei.

Competitia este deschisa designerilor din diferite domenii: design vestimentar, design de accesorii (bijuterii, genti etc), design de obiect (home & deco, grafica), design & tech (noi tehnologii, noi materiale, AR, code based design etc.)

Fiecare dintre idei trebuie sa incadreze intr-una dintre temele propuse pentru 2020: Resisting Fast Fashion (redefiniti moda cu o idee all season), Back to The Future (reinventati un obiect de ieri cu un filtru de maine, inspirandu-va de casa Qreator, o casa cu istorie adusa direct in viitor), Multi Sense-Design (provocati toate simturile prin obiectul sau experienta voastra), Solve a Problem (schimbati lumea cu o creatie care conteaza).

Inscrierile se fac pe platforma “Call for Artists” unde trebuie descris conceptul si numele produsului. Cei care isi inscriu ideile pana pe 15 noiembrie au sanse sa fie primii doi castigatori si sa isi vada ideile devenite realitate in lunile ianuarie sau februarie ale anului viitor. Competiția rămâne, însă, deschisă până pe 15 martie, când vom afla ceilalți zece câștigători care vor semna edițiile Qollection 2020.

Mai multe detaliidespre competitie, dar si formularul de inscriere pe www.qreator.ro .  

Juriul care decide finalistii este format din Mirela Bucovicean, Razvan Mercan (Monocult) si Tammy (Lelograms).

 Lansat in 2018 Qreator X Qollection este un program care sustine comunitatile creative locale si devine loc de intalnire pentru creatori la inceput de drum si artisti consacrati.

Seria Qollection a inclus piese semnate de artisti locali consacrati – Mihaela Glavan, Irina Voinea, Ghica Popa, Monocult, Lelograms, Soseta 3, Laura Olaru, Victoria Finala, Maria Palaria, Zarug, in colectii – capsula, disponibile in editie limitata la Qreator.

Citește în continuare