Skip to content

Regizorul David Lynch a vernisat o expozitie de pictura si obiect de design la New York

Ce mai multi dintre fanii lui David Lynch il stiu dupa filmele sale devenite iconice, „Blue Velvet”, „Mulholland Drive” sau seria tv „Twin Peaks”.

Regizorul, care a fost de patru ori nominalizat la Oscar si are o statueta oferita de Academia Americana pentru intreaga activitate, este insa un foarte mare pasionat de fotografie si de… pictura.

Lynch si-a deschis recent o noua expozitie cu picturi semnate de el, la New York, si si-a reunit creatiile sub numele Squeaky Flies in the Mud.

Pe langa picturi, acuarele si sculpturi, Lynch a expus de data aceasta si cateva obiecte de mobilier create de el.

Cand era foarte tanar, Davin Lynch a studiat pictura la Museum School in Boston si la Pennsylvania Academy of Fine Arts, iar ideea de a face picture in miscare l-a condus catre cinematografie.

Lynch spune ca a ajuns la pictura dintr-o intamplare: la o petrecere de adolesceni unul dintre prietenii noi i-a povestit ca tatal lui este Pictor si l-a invitat sa-i vada studioul. Dupa vizita la studio, adolescentul Lynch si-a inchiriat o camera in oras ca sa-si faca propriul studio, fiind convins ca va ajunge pictor, ca aceasta este meseria cea mai potrivita pentru el.

Cu anii de studiu, a descoperit si scuptura, dar si creatiile cinematografice ale lui Fellini si asa a facut trecerea la film.

De altfel, are o serie de picturi reunite sub numele “Tribut lui Fellini” care vorbesc despre momentul in care a inceput sa descopere cinematografia.

Citește în continuare