Skip to content

Regizorul David Lynch a vernisat o expozitie de pictura si obiect de design la New York

  • envelope icon

Ce mai multi dintre fanii lui David Lynch il stiu dupa filmele sale devenite iconice, „Blue Velvet”, „Mulholland Drive” sau seria tv „Twin Peaks”.

Regizorul, care a fost de patru ori nominalizat la Oscar si are o statueta oferita de Academia Americana pentru intreaga activitate, este insa un foarte mare pasionat de fotografie si de… pictura.

Lynch si-a deschis recent o noua expozitie cu picturi semnate de el, la New York, si si-a reunit creatiile sub numele Squeaky Flies in the Mud.

Pe langa picturi, acuarele si sculpturi, Lynch a expus de data aceasta si cateva obiecte de mobilier create de el.

Cand era foarte tanar, Davin Lynch a studiat pictura la Museum School in Boston si la Pennsylvania Academy of Fine Arts, iar ideea de a face picture in miscare l-a condus catre cinematografie.

Lynch spune ca a ajuns la pictura dintr-o intamplare: la o petrecere de adolesceni unul dintre prietenii noi i-a povestit ca tatal lui este Pictor si l-a invitat sa-i vada studioul. Dupa vizita la studio, adolescentul Lynch si-a inchiriat o camera in oras ca sa-si faca propriul studio, fiind convins ca va ajunge pictor, ca aceasta este meseria cea mai potrivita pentru el.

Cu anii de studiu, a descoperit si scuptura, dar si creatiile cinematografice ale lui Fellini si asa a facut trecerea la film.

De altfel, are o serie de picturi reunite sub numele “Tribut lui Fellini” care vorbesc despre momentul in care a inceput sa descopere cinematografia.

  • envelope icon

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *