Skip to content

Cu ce ne hidratam pielea in anotimpul friguros

Pe masura ce vremea devine mai rece, va puteti astepta ca pielea voastra sa devina mai uscata si mai predispusa la iritatii asta pentru ca exista mai putina umiditate in aer, ceea ce inseamna ca organismul nu va primi la fel de multa hidratare din mediul inconjurator ca in lunile mai calde.

Aceasta uscaciune va poate face pielea sa para deshidratata si sa faca mai vizibile liniile fine ale tenului, mainilor si nu numai. Daca nu este tratata asa cum trebuie, veti ajunge probabil sa simtiti prezenta unui disconfort si veti fi predispusi catre o piele iritata si rosie. Puteti face fata acestor probleme prin intermediul unui proces de calmare, hidratare si reparare in trei pasi, care va oferi pielii voastre exact ce are nevoie pentru combaterea problemelor de care va puteti lovi in anotimul rece.

Acidul hialuronic si-a castigat celebritatea datorita proprietatilor sale intens hidratante: in definitiv, vorbim despre o molecula capabila sa retina pana la de 1000 de ori greutatea sa in apa. 

Este o solutie viabila pentru incetinirea imbatranirii pielii. Si, pentru ca nimic nu e facut sa dureze o vesnicie, cu atat mai mult in organismul uman, celulele pielii, care cunosc perfect lectia hidratarii si pastrarii volumetriei din interior, se degradeaza in timp, mor, si-si pierd capacitatea de a lupta cu radicalii liberi cauzatori de probleme si mai ales, riduri.

Pentru rezultate si mai vizibile este recomandat sa aplicati acidul inainte de crema hidratanta, astfel produsul din urma va putea fi absorbit mai bine de piele. Pentru o doza suplimentara de hidratare, reaplicati creme cu continut puternic de acid hialuronic precum cea a brandului La Praire, Platinum Rare Cellular, pe parcursul zilei.

Ceramidele formeaza bariera de protectie a pielii, mentinand hidratarea

Stratul de lipide este organizat in structura densa sub forma de lamele si este compus din: ceramide, colesterol si acizi grasi. Cand nivelul de ceramide este scazut, functia de bariera cutanta este afectata, pielea nu mai este hidratata si factorii externi ce agreseaza pielea pot patrunde, conducand la o piele uscata si iritata.

Prin urmare, atunci cand aceasta bariera este compromisa de factorii de mediu care vin impreuna cu schimbarile meteorologice de iarna, este important sa le refaceti prin produse care ajuta pielea sa produca in continuare aceasta protectie. Ceramicele ajuta la protejarea pielii de poluantii externi, motiv pentru care veti vedea in mod obisnuit acest ingredient pe eticheta produselor de hidratare. In ajutor va vin produsele sub forma cremelor hidratante precum cea de la Elizabeth Arden, Ceramide Plump.

Niacinamidele sunt o forma a vitaminei B3 care ajuta la calmarea pielii si la sustinerea productiei de colagen

Cunoscute si ca vitamina B3, niacinamidele sunt vitamine solubile in apa care lucreaza impreuna cu substantele naturale din piele pentru a imbunatati vizibil aspectul porilor dilatati, aspectul neuniform al pielii, liniile fine si ridurile, dar si suprafata subtiata a epidermei.

Acestea reduc pagubele produse de mediu. Cum efectele negative ale radicalilor liberi pot afecta structura si puterea barierei naturale de aparare a pielii, aceasta poate deveni vulnerabila, aici intervin aceste ingrediente-minune. In plus, niacinamidele sunt compatibile cu orice produs de ingrijire din rutina voastra de beauty, incluzandu-le si pe cele ce contin retinol, peptide, acid hialuronic, acizi AHA si BHA sau orice tip de antioxidanti. Un alt beneficiu extrem de util al niacinamidelor este ca ajuta la refacerea suprafetei pielii dupa pierderea de apa. Folosirea unui astfel de produs, precum este crema de la Clinique Smart SPF15 Dry Combination, s-a dovedit optima in cresterea abilitatii de hidratare a produselor, astfel incat suprafata pielii invata sa devina mai rezistenta la pierderea apei – care duce la aparitia pielii uscate si solzoase.

Citește în continuare