Skip to content

Charlize Theron, Octavia Spencer si Daniel Craig sunt printre primii prezentatori anuntati pentru ceremonia de decernare a Globurilor de Aur care are loc duminica, 5 ianuarie

 

Asociatia Presei Straine de la  Hollywood care decerneaza anual premiile Globul de aur, un indicator in avanpremiera al favoritilor pentru Oscar, a mai anuntat ca printre prezentatorii care anunta o categorie sau un premiu se mai afla Sofia Vergara, Kerry Washington, Tiffany Haddish, Glenn Close si Will Ferrell.

Ricky Gervais va fi gazda acestei ceremonii, cu nr 77 din istoria Globurilor de Aur, care va avea loc 5 ianuarie si va fi transmisa in America pe canalul NBC. Este pentru a cincea oara cand Gervais este gazda ceremoniei, de fiecare data umorul sau foarte aspru suparandu-i pe colegii de breasla.

 Tom Hanks va primi premiul Cecil B. DeMille Award pentru intreaga a contributie la cinematografie. El este de patru ori castigator al Globuriloe de Aur cu premii pentru actorie in “Big,” “Philadelphia” si “Forrest Gump”, dar si pentru regie – pentru miniseria HBO din 2001, “Band of Brothers.”

Ellen DeGeneres va primi premiul Carol Burnett Award, echivalentul premiului DeMille, dar pentru televiziune.

In premiile de televiziune, editia Globurilor de Aur cu care incepe o noua decada marcheaza si razboiul care va face trecerea de la tipul clasic de televiziune la streaming

Netflix conduce la nominalizati cu 17 sanse de castig, printre nume aflandu-se Meryl Streep, Reese Witherspoon sau Michael Douglas, iar Jennifer Aniston cu o productie pe platforma rivala de streaming, „The Morning Show,” e si ea intre favorite.

Cum „Game of Thrones” s-a terminat si odata cu seria si suprematia HBO la premii (desi „Chernobyl” sau „The Loudest Voice” au mari sanse), aceasta noua editie pare sa reaseze jocurile: cine va semna cu actorii cei mai buni, regizorii cei mai mari, dar va lua si cei mai multi bani de pe piata.

Si pentru filmele pentru cinema-ul clasic jocurile sunt complicate: Rene Zellweger in Judy sau Charlize Theron in „Bombshell”, Joaquin Phoenix in „Joker” sau Adam Driver in „Marriage Story…

Aici puteti citi lista completa a nominalizarilor

Asociatia Presei Straine de la Hollywood acorda aceste premii din 1944. Banii obtinuti din drepturile de transmisie a show-ului, precum si din sponsorizarile legate de Globurile de Aur sunt folositi de asociatie pentru caritate. Una dintre cele mai importante actiuni de caritate este cea in care sunt sprijiniti financiar si premiati tinerii artisti de la Hollywood, care au mai putin de 21 de ani – Young Artist Foundation – care a fost creata in 1978.

Aceeasi fundatie are un program special si pentru actorii, regizorii si reprezentantii altor meserii legate de cinematografie sau televiziune care au dizabilitati.

Citește în continuare