Skip to content

Terapii si masaje in cele mai rafinate spa-uri din Europa. Destinatiile la cateva ore distanta de Romania

Cel putin o data pe an avem nevoie de cateva zile departe de agitatia cotidiana, sa ne relaxam, sa vedem lucruri noi si, daca se poate, sa avem grija si de sanatatea noastra.

Toate acestea le putem face in cadrul unui resort care sa ne ofere si servicii de spa. Imprejurimile, designul aparte, conceptul pe care acestea se bazeaza, tematica – sunt detalii care fac din aceste spa-uri locuri speciale.

Puteti citi aici despre cele mai rafinate spa-uri din Paris.

Le Sources de Caudalie (Martillac, Franta)

Izvoarele calde si vita de vie isi reunesc fortele pentru a va rasfata in Franta. Spa vinoterapie este, cum spun francezii, cea mai buna metoda de ingrijire a pielii. Va puteti relaxa cu bai, impachetari cu vin si cosmetice pe baza de vin, masaje terapeutice, tratamente faciale pe baza de struguri si multe alte rasfaturi care au un singur numitor comun: vinul de Bordeaux.

Thermalbad Zürich, Elvetia

Nu trebuie sa fiti bautor de bere ca sa rezervati un sejur la Thermalbad Zürich. Situat intr-o fabrica de bere istorica din Zurich, acest „sanctuar” al bailor are numeroase spatii destinate terapiilor, masajului si impachetarilor corporale.

Mina de sare Wieliczka, Polonia

Mina Wieliczka este adesea mentionata ca si „Catedrala subterana de sare din Polonia”. In 1978 a fost pusa pe lista initiala UNESCO a Patrimoniului Mondial. Chiar si cristalele de candelabre sunt realizate din sare. Acesta gazduieste si un centru de reabilitare si un complex de wellness, unde oaspetii sunt invitati sa „simta puterea terapeutica a unui microclimat de sare”. Coborati 40 de metri in subteran si relaxati-va in camerele de sare, puteti incerca clasele care ofera exercitii de respiratie si masaje terapeutice.

Arbatax Park Resort, Sardinia

Cu hotel, bungalouri si spa, complexul Arbatax Park se afla in Zona Albastra din Sardinia. Circuitul de la Arbatax Park Resort include piscine cu apa dulce si apa sarata, saune, si thalassoterapie cu Algal. Exista doua tipuri de proceduri: invelisul fierbinte (algele sunt incalzite la 40 grade) si rece. In primul caz, temperatura asigura patrunderea activa a particulelor de alge benefice si aditivi suplimentari in derm, ca urmare a reducerii depozitelor grase, eliminarea celulitei si cresterea elasticitatii pielii.

Statiunea balneara Hvězda Mariánské Lázně, Republica Ceha

Mariánské Láznē este arhetipul orasului balnear european, datorita unei combinatii de resurse terapeutice naturale, o arhitectura spectaculoasa si a renumitilor oaspeti care au vizitat statiunea de-a lungul a 200 de ani, printre care Chopin, Goethe si Regele Edward VII.

In cadrul statiunii veti gasi resorturi care ofera tratamente autentice, medicale, bazate pe izvoare termice bogate in minerale (exista 100 in zona). O parte din complexul mai multor hoteluri interconectate ofera facilitati cu bai de sare si saune, tratamente care variaza de la masaje traditionale si termice, pana la cele mai neobisnuite, precum balneoterapia cu apa minerala carbogazoasa. Baile cu CO2 au o istorie veche si sunt considerate eficiente intratamentul afectiunilor vasculare periferice

Baile Termale Szechenyi, Budapesta

Baile termale Széchenyi din Budapesta sunt cele mai mari din Europa. Apa sa este furnizata de doua izvoare termale, temperatura lor fiind de 74 ° C si 77 ° C. Componentele apei termale include sulfat, calciu, magneziu, bicarbonat si o cantitate semnificativa de acid metabolic si fluorura.  Impresionantul loc dedicat relaxarii din inima Budapestei, denumit Baile Termale Szechenyi, gazduieste nu mai putin de 15 bazine cu apa termala aflate in interior si 3 piscine situate in exterior. Construit in anul 1913, Szechenyi este cel mai apreciat si vizitat complex termal din Budapesta. Pe langa cele 18 bazine, la Szechenyi exista 10 saune, numeroase tratamente terapeutice, tratamente faciale, masaje.

Molitg-les-Bains, Franta

Acest spa de talasoterapie din Molitg-les-Bains ofera tratamente care constau in bai de mare asociate cu aer marin, practicat in vindecarea unor boli ca reumatismul cronic, sinuzita etc. Cladirea este ca o sera mare si se afla pe partea unui defileu impadurit. Complexul ofera bai de hidroterapie, de lut alb, de aburi si o camera cu ceata minerala si cabine de dus unde apa sub presiune maseaza muschii obositi.

Six Senses, Portugalia

Six Senses Hotels Resorts Spas se afla intr-o ferma restaurata din dealurile de pe Valea Douro, un patrimoniu mondial Unesco si reprezinta un concept inovator, integrativ si intuitiv care imbina intr-un mod armonios valorile comunitatii locale, un respect deosebit fata de mediul inconjurator cu cerintele si facilitatile oferite de un hotel premium. Cu mai mult de 30 de locuri destinate spa-uui in intreaga lume, Six Senses a reinventat in 1995 experienta si notiunea de spa. Dupa indelungate cercetari, in parteneriat cu lumea medicala occidentala, dar si in acord cu principiile filosofice orientale traditionale, Six Senses a introdus conceptul de Integrated Wellness – o abordare inovatoare, holistica care propune oaspetilor un program personalizat de activitati precum masaj, yoga, fitness, meditatie, sfaturi nutritionale, lifestyle, scopul final fiind de a oferi posibilitatea fiecaruia de a se reconecta la sine insusi. Un bonus suplimentar este biblioteca de vinuri care are delicatese care apartin regiunii viticole a Portugaliei.

Citește în continuare