Skip to content

Cum sa va machiati in functie de forma ochilor

Un machiaj reusit consta in adaptarea preferintelor voastre in functie de forma fetei si a ochilor.

Fie ca aveti ochi descendenti, apropiati sau proeminenti, va prezentam cele mai bune moduri de machiaj prin care va puteti pune in evidenta chipul cu toate trasaturile lui.

Ochii cu pleoapa cazuta par partial inchisi

Cunoscuti si sub denumirea de „ochi adormiti”, aceste pleoape par partial inchise. Aplicarea corecta a fardului va ajuta sa reduceti suprafata pleoapelor si sa aveti ca rezultat iluzia unor ochi mai mari si mai deschisi. Evitati folosirea fardurilor de pleoape inchise la culoare si nu evidentiati arcada.

Aplicati o culoare inchisa in scobitura ochiului daca aveti ochi departati sau alungiti.

Ochii sunt departati cand spatiul dintre ochi este mai mare decat latimea unui ochi. In acest caz va recomandam sa aplicati o culoare inchisa in scobitura ochiului. Adancimea culorii creeaza iluzia ca acea zona se retrage, iar ochii vostri se apropie. Directia aplicarii fardului se va face intotdeauna dinspre exteriorul ochiului spre interor.

Conturul ochilor proeminenti va da senzatia de micsorare 

In acest caz evitati evidentierea pleoapei, pentru a nu face ochiul sa para mai proeminent. Un contur sau o nuanta inchisa aplicata la baza genelor o va micsora si va da senzatia de micsorare.  Machiajul nu trebuie sa faca ochii sa para si mai mari, ci trebuie doar sa ii contureze, astfel incat sa armonizeze ochii cu trasaturile fetei. Va recomandam tonuri inchise, pamantii, in nuante mate, nu sidefate, pentru a le aplica pe suprafata pleoapei.

Evitati fardarea pliului cu farduri inchise daca aveti ochii adanciti in orbite

Acest tip de ochi are arcada mai proeminenta decat in cazul celorlalte tipuri de ochi. Evitati fardarea pliului cu farduri inchise. Daca doriti sa va conturati ochii cu un creion sau tus, incercati sa optati pentru o linie subtire aplcata la baza genelor. 

La ochii apropiati, aplicati fardurile inchise la culoare spre exteriorul ochiului.

Aceasta forma poate fi descoperita cu usurinta intrucat distanta medie dintre ochi este egala cu latimea unui singur ochi. Puteti aplica fardurile mai inchise la culoare spre exteriorul ochiului, iar in coltul intern optati intotdeauna pentru o culoare deschisa.

Ochii descendenti au nevoie de o forma a sprancenelor arcuita usor ascendent.

Cand coltul exterior al ochilor este putin lasat trebuie sa fiti atenti in primul rand la forma sprancenelor pe care intotdeauna trebuie sa o pastrati arcuita usor ascendent. Aplicati mascara pe mijlocul si pe partea interioara a genelor. Cand aplicati fardul incercati sa il estompati in coltul exterior, unde incepe linia descendenta a ochiului. Lasand acea suprafata nemachiata veti ridica ochiul. 

Folositi mascara in coltul extern al ochilor daca aveti forma ochilor rotunzi 

Alegeti fardurile de ochi in culori inchise. Cele deschise nu sunt indicate deoarece va maresc ochiul. Pentru contur evitati texturile prea bogate care incarca ochiul si aplicati-l atat pe linia apei, cat si pe pleoapa superioara la baza genelor. In ceea ce priveste mascara, puteti oferi ochilor o forma mai alungita daca o aplicati numai in coltul extern al ochilor. 

Citește în continuare